16 Nisan'da yapılacak olan yeni anayasa referandumu öncesi partilerin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın propaganda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı; toplu açılış töreni, STK toplantısı gibi etkinliklerde yaptığı konuşmalarla yeni anayasa için 'evet' oyu istiyor. Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra büyük damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak gibi hükümet üyeleri de sahada, sandıktan 'evet' çıkması için çalışıyor. Sadece Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak değil kızı Esra, oğlu Bilal hatta eşi Emine Erdoğan da katıldıkları etkinliklerde yeni anayasayı 'AKP ve Erdoğan cephesinden' anlatmak için uğraşıyor. İşte onlardan bazıları;

FOTO:İHA - Esra Erdoğan Albayrak, Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği programda konuştu. FOTO:İHA - Esra Erdoğan Albayrak, Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği programda konuştu.

ESRA ALBAYRAK: 16 NİSAN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT


Bugün Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak,
“16 Nisan’ı çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Açıkça söylüyorum benim için 16 Nisan, kendim için yapacağım bir seçim değil, çocuklarımız için geleceğimiz için yapacağımız bir seçimdir” dedi.

FOTO:İHA - Berat Albayrak Konya'da konuştu. FOTO:İHA - Berat Albayrak Konya'da konuştu.

BERAT ERDOĞAN ALBAYRAK: EVET ÇIKINCA ÜLKE BÖLÜNECEK OLSAYDI...


Eşi Ümraniye'de yeni anayasayı anlatırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da referandum çalışmaları için Konya'da konuştu. Bakan Albayrak "Adam diyor ki, eğer bu geçerse Türkiye bölünecek. Neymiş evet olursa Türkiye bölünecek. Yahu ben de diyorum ki evet deyip de Türkiye bölünecek olursa evet saflarının en önünde kandil yer alır,  FETÖ yer alır öyle değil mi” dedi.

FOTO:İHA - Bilal Erdoğan 16 Nisan'daki referandum ile ilgili konuştu. FOTO:İHA - Bilal Erdoğan 16 Nisan'daki referandum ile ilgili konuştu.

BİLAL ERDOĞAN, ENSAR'IN PROGRAMINDA KONUŞTU


Aynı zamanda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Samsun'da düzenlenen Ensar Vakfı İcazet Programı’da konuştu.
“Geçmişte Kuran’ımızı okuyamaz hale getirmek için zaman zaman bizi baskı altına almaya çalıştılar" diyen Bilal Erdoğan,  16 Nisan'daki referandumdan 'evet' çıkması halinde "Avrupa ve Batı kaynaklı zulümlerin son bulacağını" savundu.

Türkiye’nin referandum sonrasında daha güçlü çıkacağını belirten Erdoğan, “Biz yeniden Avrupa’ya ‘Avrupa, Batı zulmetme, insanları atınla, itinle taciz etme. Ülkelerle diplomatik ilişkilerini bir kısım faşist grupların siyasetlerine esir etme. Suriye ve Irak’taki göçmenlere zulmetme. Sen zulmedeceksen biz bakarız onlara’ diyoruz. Onların almak istemediği Iraklı, Suriyeli milyonlarca göçmen kardeşimizi ev sahipliği yapmamız aslında Avrupa’ya insanlık öğretmemiz, insanlık dersi vermemizdir. Bunlar bize yüzlerce yıl hümanizm öğrettiler, insan hakları, demokrasi, özgürlük, Batı’nın değerleri dediler. Bosna -Hersek’te 250 bin insan katledilirken kılını kıpırdatmayan bir Batı gördük. Ruanda’da 1 milyon insan katledilirken Belçika’nın yanı başında seyredişini izledik. Irak’ta, Suriye’de 1 milyon kan aktı. Hala petrol kimin kontrolünde akacak bunun hesabının peşindeler. Demek ki bizim güçlü Türkiye olmamız gerekiyor. İnşallah 16 Nisan’dan sonra daha da güçlü bir Türkiye, bu değerleriyle birlikte Avrupa’ya yeniden insanlık öğretecek, yeniden adalet bahsedecek, Avrupa ve Batı kaynaklı zulümlerin son bulması için çalışacaktır. Bunun için de bizim liderimiz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen Birleşmiş Milletler’deki zulme karşı duran Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeliyiz. Türkiye’de darbecilerin yazdığı anayasalar kullanılıyor. Tayyip Erdoğan, ‘Bu ülke darbecilerin yazdığı anayasalar ile yönetilmemeli. Bu ülkeye halkın seçtiği insanların hazırladığı anayasayı layık görelim’ dedi. ‘Halkımıza gidip bunu soralım’ dedi. Artık millet ile yönetim arasındaki aracılar devreden çıkacaklar. Millet Cumhurbaşkanını seçsin 5 sene sonra memnun kalmıyorsa indirsin yerine başkasını getirsin” ifadelerini kullandı.

FOTO:DHA - Emine Erdoğan, 16 Nisan için FOTO:DHA - Emine Erdoğan, 16 Nisan için "Ben milletimizin doğru kararı vereceğine inanıyorum" dedi.

EMİNE ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNE İNANIYORUM


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da yeni anayasa referandumuna ilişkin, geçtiğimiz hafta Ak Saray'da düzenlenen "iş kadınları, kadın sanatçı ve sporculara" verdiği yemekte konuştu. "16 Nisan’da bir referanduma gideceğiz. Türkiye’yi vesayetlerden arındıracak sivil bir sistem teklifi ile karşı karşıyayız" diyen Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü "93 yılda, 65 hükümetin kurulduğu bu sistemin yapısal sorunlarının tamiri, eminim hepinizin arzusudur. Son 15 yılda, Türkiye bu sistem içinde, her daim tehdit altında biraz olsun ilerlemiş ve gelişmişse, bu, güçlü bir liderlikle mümkün olmuştur. Şimdi bu yeni sistem teklifi, istikrarı, liderlerin gücüne değil,  denetim mekanizmaları olan bir sisteme bağlıyor. Fakat ne yazık ki toplumda, yeni sistemin, düşük ihtimalli kötü senaryolarına yoğunlaşmaktan, sunduğu fırsatlar gözardı ediliyor. Oysa, bu teklif, mevcut sistemde fazlasıyla olan  riskleri bertaraf etmek için, bir fırsat olarak karşımızda duruyor. Ben milletimizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılına, güçlü bir Türkiye olarak erişeceğimizden kuşku duymuyorum" (Ajanslar)