Ankara’da AKP’li Altındağ Belediyesi, yüzme kursu verdiği küçük çocukları ‘harem-selamlık’ diye ayırdı. Belediyeye ait Siteler Ali Ersoy Mahallesi’ndeki Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri’nde küçük çocuklar için yüzme kursu açıldı. Yaz okulu kapsamındaki kursta, 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklara ayrı ayrı havuzlarda eğitim verilmeye başlandı. Erkek çocuklara erkek, kız çocuklara ise kadın hocaların yüzme eğitmenliği yaptığı öğrenildi. Veliler buna tepki gösterdi.

KAPALI PERDELER VAR

Velilerden A.L., “Küçücük çocuklar o yaşta cinselliği nasıl anlar? Ayrı ayrı havuzlarda yüzme öğretiliyor. Perdeler hep kapalı tutuluyor. Tribünde dersleri izlememize bile izin verilmiyor. Erkek ve kız kardeşler bile ayrıma tabi tutuluyor” iddiasında bulundu. Eğitmenlerin “çocukların dikkati dağılıyor” diyerek dersi izlemelerine izin vermediğini aktaran bir başka veli ise “Kız çocuklarının anneleri daha şanslı. Bizler arada sırada perdenin gerisinden çocuklarımızı görüyoruz. Erkek çocuğu annelerinin ise bu hakkı bile yok” ifadelerini kullandı.

AYLIK ÜCRETİ 200 TL

Aylık 200 lira olan kursların 10’ar kişilik gruplar halinde düzenlendiği öğrenildi. Altındağ Belediyesi’nin Siteler’de yaptırdığı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri 2 Mart 2014’de Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde dönemin Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in katıldığı törenle hizmete açılmıştı.

Tesisteki tabelalarda erkek - kadın ayrımı olması dikkat çekti. Tesisteki tabelalarda erkek - kadın ayrımı olması dikkat çekti.

VELİLER TRİBÜNE ALINMIYOR


Altındağ’daki tesis 2014’te açıldı. Bu yaz da 3-6 yaş arası çocuklar için yüzme kursu açıldı. Ancak kız ve erkek çocuklar ayrı ayrı eğitime alındı. Anne ve babaların tribünden dersleri izlemesine izin verilmedi.