İçişleri Bakanlığı, tespit edilen belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi.

Milliyet gazetesinin haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.

6 BELEDİYE DAHA


İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan 6 belediye arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Haberde sadece bu 3 belediyenin adı geçiyor.

HİZMET ALIMLARI


Müfettişlerin, belediyelerin hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelendiği bildirildi.

RAPORLAR HAZIRLANACAK


Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmamaları adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

[old_news_related_template title="Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı! Tepkiler üst üste geliyor... Peki şimdi ne olacak?" desc="İçişleri Bakanlığı kararı ile CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı. CHP'den üst üste destek çağrıları yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'yı saat 12.00'da Ataşehir Belediyesi'nde olağanüstü toplama kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/battal-ilgezdi-487-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/battal-ilgezdi-gorevden-uzaklastirildi-tepkiler-ust-uste-geliyor-peki-simdi-ne-olacak-son-dakika-haberleri-2124891/"]