Sultanbeyli’de, eşi Figen Çakar’ı (19) sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren İbrahim Çakar (21) hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Eşiyle arasında ki şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk eden 7 aylık gelin Figen Çakar kendisiyle konuşmak için buluşan İbrahim Çakar tarafından pompalı tüfekle dişlerini ve çenesini kırıldı. Can havliyle kendini sokağa atan henüz 19 yaşındaki Figen'i kovalayan eşi tarafından sokak ortasında 4 kurşunla vuruldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eşini vahşice öldüren İbrahim Çakar hakkında başlatılan soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, İbrahim Çakar’ın, ‘eşini kasten öldürmek’ suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası ile cezalandırılması talep edilirken ‘kasten yaralama’ suçundan da 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sultanbeyli’de 4 Mayıs 2017 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, 30 Nisan tarihinde Figen Çakar’ın evi terk etmesi üzerine emniyete giden İbrahim Çakar, kayıp ihbarında bulundu. 3 gün sonra eşini arayan Figen Çakar, bulunduğu yeri söyleyip kendisini almasını istedi. Kadıköy’de buluşan çift, evlerine gitti. İddiaya göre eşinin kendisine evi neden terk ettiğini sorması üzerine Figen Çakar, Yaşar K. (Koçak) isimli bir şahısla ilişkisi olduğunu ve ayrılmak istediğini söyledi. İbrahim Çakar evde bulunan tüfek ile eşinin yüzüne vurarak çene ve dişini kırdı. Bunun üzerine evde bulunan eşyalarını alan Figen Çakar, oturdukları dairenin bulunduğu binadan sokağa çıktı. Eşinin evden çıkıp gitmesi üzerine elindeki tüfekle sokağa çıkan İbrahim Çakar, elindeki valizle yürüyen eşine arkasından 4-5 el ateş etti. Sırtından vurulan Figen Çakar olay yerinde hayatını kaybederken, o sırada olay yerinin yakınından geçen ve silah seslerini duyması üzerine olay yerine giden bir sivil polis, İbrahim Çakar’ı silahıyla birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan Çakar, emniyetteki işlemlerin ardından çıkartıldığı adliyedeki ifadesinde, eşinin başkası ile ilişkisi olduğunu söyleyerek eşyalarını hazırlayıp evi terk etmesinin verdiği sinir ve üzüntü ile peşinden tüfekle ateş ettiğini, ancak eşini darp etmediğini söyledi. İbrahim Çakar tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Figen Çakar’ın cenazesi ise komşusu olan kadınlar tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Van’a gönderildi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından İbrahim Çakar’ın yargılaması Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.