Marmaris ve Didim'de iskelelere sıralanan, boyları 15-35 metre arasında değişen yaklaşık 200 günübirlik tur teknesi, tatilci ile yabancı turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.
Öğle yemeği ile birlikte ücreti kişi başı 35-80 lira arasında değişen günübirlik gezi tekneleri saat 10.00-10.30 sıralarında hareket ediyor. 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde demir alan tekneler adaları dolaşıyor.

Koy ve adaları gezen turistler, masmavi sularda denize girip, cennet koyları keşfederek fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyor. Zaman zaman 10'uncu Yıl Marşı'nın çalındığı teknelerde, tatilciler de İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söylüyor, dans yarışmaları gibi çeşitli etkinliklerle de anın tadı çıkartılıyor. Tur tekneleri saat 16.30-18.00 arasında dönüş yapıyor.  'Marşlı turlar' dönüşünde de sahildekiler tarafından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ile karşılanıyor.

 

Tur teknesi sahibi ve kaptanı Yavuz Enç "Marşları önce ara sıra çalıyorduk. Ancak o kadar çok rağbet gördü ki artık turlarımız 'marşlı turlar' olarak anılmaya başladı. Yerlisi yabancısı tüm turistler marşları çok seviyor" diye konuştu.