Bora ERDİN - Çağatay GÜRÜCÜ-sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on üçüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam etti.

resimid_3637262

13'ÜNCÜ GÜN TAMAMLANDI


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 13'üncü günü de geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, Acaroğlu tesislerindeki 3'üncü moladan sonra tekrar Düzce kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 13'üncü günü toplam 21 kilometre yürüyerek tamamladı. Kılıçdaroğlu, geceyi Düzce Kalıcı Konutlar yolu üzerindeki Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde yol kenarındaki kamp alanında geçirdikten sonra yarın Sakarya'ya doğru yürüyüşe devam edecek.

bolu-2

TARİHİ YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR


13:00 Kortej mola verdi. Kortej mola verdiği sırada Üçköprü Kavşağı'nda trafiği düzenleyen polis memuru İsmail Bilir'e sürücüsünün adı öğrenilemeyen plakasız motosiklet çarptı. Polis yaralanırken, kaçan motosiklet sürücüsü, polisin kovalaması sonucu yakalandı. Yaralı polis ile baygınlık geçiren sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ANNE VE BABASI DA YÜRÜDÜ


Kılıçdaroğlu'na Bolu Dağı'ndan inerken bir ara Gezi olaylarında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz ile yan yana yürüdü. 6 kilometrelik ilk etapta Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi geçildi. Kaynaşlı'dan geçerken polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini destekleyenlerin bayramını kutladı. Bireysel bir kaç tepkiye ise alkışlarla karşılık verdi.

resimid_3637276

Luis Ayala, yarın Adalet Yürüyüşü'ne katılacak


Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala yarın Türkiye’ye gelerek Adalet Yürüyüşüne katılacak. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran yazılı açıklama yaparak Adalet Yürüyüşünün yarınki etabına Ayala ile birlikte katılacaklarını açıkladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

AVUKATLAR CÜBBELERİYLE KATILDI


Kaynaşlı çıkışındaki ilk moladan sonra yürüyüş tekrar başladı. 5 kilometrelik bu etapta Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen, Düzce Barosu avukatları eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Düzce'ye 11, İstanbul'a 205 kilometre kaldığını gösteren tabelayı geride bırakıp Üçköprü mevkisindeki ikinci mola yerine ulaştı.

resimid_3637269

10:00 Kısa molanın ardından kortej yeniden yürüyüşe geçti. CHP lideri şehit aileleri ile birlikte yürüyor. Bolu Dağı aşıldı.

Sözcü TV ekibi de yürüyüşü adım adım takip ediyor. Sözcü TV ekibi de yürüyüşü adım adım takip ediyor.


09:40 Yürüyüşe kısa bir mola verildi.

FOTO:İHA - Kılıçdaroğlu, 13.gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

FOTO:İHA - Kılıçdaroğlu, 13.gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

'KÖROĞLU GİBİ OLANLARA SELAMLAR'


13’üncü gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bugün Köroğlu’nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu’na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın.  Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi. Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın dedik. Bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor.  Adalete olan inancımızı gösteriyor. Adalete ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

bolu-1

VEKİLLER PROVOKASYONA KARŞI ARALARDA GEZECEK


Dün korteje katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu MYK üyeleriyle toplantı yaparaka 'provokasyon önlemine' ilişkin bazı kararlar aldı. Toplantıda, bugünden itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı.

resimid_3637263

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?

Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü'nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü’nde yedinci gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!Adalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!