Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, altıncı gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor.  ‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz beş gününde yaklaşık 97 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola sürelerinin de uzatıldığı belirtildi. Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün altıncı gün etabı saat 08:00 sıralarında başladı. Saat 13:00'da ise grup toplantısı için mola verildi. Kılıçdaroğlu Çamlıdere yol ayrımında CHP, TBMM Grup toplantısında konuştu. Korteje bugün CHP'nin eski Genel Başkanlarından Altan Öymen de katıldı.

Kortej grup toplantısı için mola verdi. Kortej Çamlıdere yol ayrımında grup toplantısı için mola verdi. Sözcü TV tarihi yürüyüşü adım adım takip ediyor.


YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

CHP MYK YÜRÜYÜŞTE TOPLANACAK

Saat 18:00 - Öte yandan yarın CHP MYK toplantısı yapılacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü dolayısıyla MYK toplantısı öğle molasında yapılacağı öğrenildi.

kk1


Saat 17:45 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne ilişkin, "'Adalet yürüyerek gelmez' diyenler var. Adalet haksızlık karşısında tepkisiz kalarak, güçlüye boyun eğerek ya da susarak hiç gelmez. Ele geçirdiğiniz yargıyı, yeniden bağımsız kılmak için çıktım yola. 'herkes için adalet' isteyenlerin yürüyüşüdür.  Bu ülkede adalet olsaydı, vatandaşlar canı pahasına adalet için yürüyüşe katılmazdı. Hayatını kaybeden Hasan Tatlı'ya minnet borçluyum" ifadelerini kullandı.

kk2

Saat 17:30 - Sabah saatlerinde Kızılcahamam Bulak köyündeki kamp alanından yürümeye başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün yaklaşık 20 kilometre yürümesinin ardından konaklayacağı Ankara-Bolu il sınırındaki Yayla Mokamp Tesisleri'ne ulaştı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından dinlenmek üzere otobüse geçen Kılıçdaroğlu, vatandaşların çağrısı üzerine otobüsten el salladı.

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 7. gününe yarın saat 08.30’da Yayla Mokamp Tesisleri'nden başlayacak.



Saat:14:00 - CHP lideri yaklaşık yarım saat süren grup toplantısının ardından istirahate çekildi.