Zeynep GÜRCANLI, Turgut ERAT, Ömer ULUHAN / Sozcu.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 11'inci gününde geceyi geçirdiği Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Karacaağaç Köyü'ndeki camide bayram namazını kılarak cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı. CHP Lideri saat 09:30'da kamp alanında basının karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, kısa süreli rahatsızlık geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz kararlıkla sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu sizler de biliyorsunuz. Adalet benim için değil, hepimiz için olması gereken bir kavram. İnsanlar adalet arıyor. Ülkenin buna ihtiyacı var. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden de bize eşlik etsinler. İstanbul Ankara karayolunu yürüyerek bitireceğim. Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir insan değilim. Eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de desteklemem lazım benim de alkışlamam lazım. İnsanlar eleştirebilirler, eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım" dedi.
bayramlasma-ic

BOZKURT SELAMI


Dün kendisini "bozkurt" işareti ile selamlayan bir vatandaşa "bozkurt" işareti ile karşılık veren Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin, "Samimiyse başımın üstünde yeri var" ifadesiyle ilgili olarak "Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de onu desteklemem lazım. Alkışlamam lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisiyle ilgili olarak zaman zaman "Gerçekten yürüyor mu" diye sorulduğunu belirtti; "Her santimini, Ankara- İstanbul yolunu yürüyerek bitireceğim. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdüğünüz zaman hedeflediğiniz, düşündüğünüz adaletin gerçekleştiğine inanıyoruz" diye konuştu.

kus

TUTUKLU GAZETECİLER


CHP Lideri, cezaevinde tutuklu bulunan basın mensuplarının bayramını kutlayarak, "Şöyle söyleyeyim hapiste yatan pek çok gazeteci arkadaşımız haksız yere tutulduklarını gayet biliyorlar. Haksız yere hapse atıldılar, haksız yere suçlandılar. Haksız yere suçlanmaya devam ediyorlar. Ama sizler birer basın mensubusunuz, sizler halkı aydınlatıyorsunuz. Siyasilerin size şükran borcu var. Hapiste kalan bütün gazeteci arkadaşlarıma, özellikle onların da bayramını kutluyorum. Hatta haklı yere hapiste yatan, mahkum olmuş, mahkumiyeti kesinleşmiş insanlar varsa onların bayramını kutlu yorum. Hepimiz insanız. Yolda gelirken o kadar güzel bir doğa ile karşılaştık ki, yeşilin tüm tonlarını görmek mümkün. Ormanda yaşamaktan mutlular. Ama bizler ketlerde yaşayan insanlar olarak pek de mutlu değiliz. Siyaseti biraz insani değerler üzerinden kurmak, hırslardan arındırmak gerekiyor. Dilerim bu yürüyüş hedefine ulaşır. Türkiye daha iyisini hak ediyor. Hep birlikte bunu gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

KİLO VERDİ Mİ?


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yürüyüşü sırasında kilo verip vermediği sorusuna "Terazi olmadığı için kilo aldım mı kaybettim mi bilmiyorum ama şöyle bir gerçek var büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir ama öyle çok bariz bir kilo değil onu hissetmiyorum. Belki vücut da biraz toparlandı" yanıtını verdi.

bayram-1

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. ‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün on günü geride kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün öğle saatlerinden sonra Adalet Yürüyüşü'ne devam etmesi bekleniyor. Kamp alanından alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu bugün 11 kilometre yürümeyi planlıyor.

 

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

Saat 18:40- Kılıçdaroğlu, Bolu kent merkezinde konaklayacakları spor alanına geldi. Kılıçdaroğlu yürüyüşün bugünkü etabında 11 kilometre yürüdü.

[caption id="attachment_1909279" align="alignnone" width="880"]Foto: Sözcü Foto: Sözcü[/caption]

10:00- Basın açıklamasının ardından CHP Lideri kamp alanında bulunanlarla bayramlaştı.

[caption id="attachment_1909280" align="alignnone" width="1032"]Foto: Sözcü Foto: Sözcü[/caption]

09:30- Kılıçdaroğlu, bayram namazı ve cami cemaatiyle bayramlaşma sonrasında kamp alanına gelerek basına bir açıklama yaptı.

gg56

06:30- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 11’inci gününde geceyi geçirdiği Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Karacaağaç Köyü’ndeki camide bayram namazını kılarak cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı.

[caption id="attachment_1908755" align="aligncenter" width="880"]Foto: SÖZCÜ - Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamp alanı Foto: SÖZCÜ - Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamp alanı[/caption]

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde sekizinci gün" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun 'Adalet Yürüyüşü' dün de devam etti, Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu 'Sayın Bahçeli açıklama yapıp eleştirmiş. Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir. Bana göre Hükümet Sözcülüğüne de soyunabilir. Ben hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya'yla konuştum ne de Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönemde gazete ilanlarına bakın. O kime teşekkür etmiş ortada' dedi. Yoğun yağmur ve fırtına altındaki yürüyüşün sekizinci gün etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. CHP lideri geceyi burada kurulacak kampta geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk8.gun880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-sekizinci-gun-1904636/"]

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu gün" desc="Sağanak yağmur ve fırtına altında geçen tarihi yürüyüşün dünkü etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. Dokuzuncu gün etabı da saat 09:00'da başladı. Korteje bugün Türk Tabipler Birliği de destek veriyor. Korteji Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu 'Onuncu Yıl' marşı ile karşıladı. Saat 17:30 - CHP lideri yürüyüşün bugünkü etabında 21 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, Bolu Gerede yolu üzerinde bulunan Köroğlu Tesisleri yanındaki alanda konaklayacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk-487-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-dokuzuncu-gun-1906044/"]

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde onuncu gün" desc="CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününü tamamladı. CHP Lideri, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'nda sağduyu çağrısında bulundu. Yürüyüşün 10. gününü tamamlayan CHP lideri bugün 21 kilometre yol kat etti. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayramın 1. günü programı da belli oldu. CHP Lideri, Bolu'da bayram namazının ardından, konaklama alanında 15 Temmuz ve Güney Doğu şehidi aileleriyle bayramlaşacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk-3-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-onuncu-gun-1907433/"]