Zeynep GÜRCANLI-Bora ERDİN-Çağatay GÜRÜCÜ/sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on yedinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

 (CHP vekiller bugünkü yürüyüş sonrası kamp yerinde SÖZCÜ'nün canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdiler)

Sözcü TV de tarihi yürüyüşü adım adım takip ediyor…

FOTO:DHA FOTO:DHA


TARİHİ YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

ADALET KONVOYU'NA 'PROVOKASYON' UYARISI

Adalet Yürüyüşü'nün Sakarya etabında konvoya yönelik sözlü ve işaretli tacizler artınca bugün konaklanacak Sakarya içindeki alanda katılımcılara provokosyan uyarısında bulunuldu. Yapılan anonslarda yürüyüşçülere nasıl bir taciz olursa olsun buna alkışlarla karşılık verilmesi istendi. Anonsta 'bir alkış bin sözden daha etkilidir' denildi. Yürüyüşçülere sadece 'hak, hukuk, adalet sloganı' ile yürünülmesi hatırlatıldı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ve yardımcıları Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Partililer ise yürüyüşçülere su dağıttı Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ve yardımcıları Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Partililer ise yürüyüşçülere su dağıttı


18:30 - Adalet Yürüyüşü'nün 17. günü tamamlandı. Yürüyüşçüler toplam 15.8 kilometre yol katetti. İkiye bölünmüş ilk etapta toplam 8 kilometre yüründü. Daha sonraki etaplar da 8 kilometreye yakın devam eden kortej kamp yapacağı Sakarya şehir merkezine ulaştı.

Görme engelli 50 vatandaş da Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Görme engelli 50 vatandaş da Kılıçdaroğlu'na destek verdi.


15:30 - Kılıçdaroğlu mola yerinde de yürüyüşe katılanlarla biraraya geldi. Yürüyüşe katılan yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Karen Alguadiş, Ebru Nihan Celkan ve Ayşe Önal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek destek mesajı verdi.

6

Kılıçdaroğlu da kadınların hediyesi olan ve 'kadın dayanışmasını' simgeleyen mor fuları boynuna takarak onlara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


11:00 İlk mola verildi. Kortejdeki katılımcıların sayısı da netleşmeye başladı. CHP'li Mahmut Tanal kortejin büyüklüğü için 'En az 20 bin kişi' dedi. Kuyruğun uzunluğu ise yaklaşık 7 kilometre.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


09:30-  Kortejin coşkulu yolculuğu sürüyor. Bugün yürüyüşe İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül gibi isimlerin yanı sıra  17 baroya üye 300 avukat da destek veriyor.

FOTO:SÖZCÜ - Meclis'ten yaptığı canlı yayınlarla tanınan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kişisel sosyal medya hesaplarından korteji canlı yayınlamaya devam ediyor. FOTO:SÖZCÜ - Meclis'ten yaptığı canlı yayınlarla tanınan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kişisel sosyal medya hesaplarından korteji canlı yayınlamaya devam ediyor.


09:00 - Yürüyüş devam ediyor. 1011 metrelik (10 Kasım için özel olarak hazırlanan) dev Türk Bayrağı açıldı. Kortejin uzunluğu en az 5 kilometre. Bugün yürüyüşe; taraftar grupları da katıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


08:10 -Kortej, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

FOTO:İHA - Kendilerini 'Antikapitalist Müslümanlar' olarak nitelendiren bir grup,, 'Allah adaleti emreder' yazılı pankart açtı. FOTO:İHA - Kendilerini 'Antikapitalist Müslümanlar' olarak nitelendiren bir grup,, 'Allah adaleti emreder' yazılı pankart açtı.

Kılıçdaroğlu: Adalet duygusunu yüceltelim


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 17'nci gününe başlarken, Sakarya'nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii'ndeki mola yerinde açıklamada bulundu. Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "17'nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve 'Adalet Yürüyüşümüz' devam ediyor. Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7'den 70'e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir" dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Alanya'daki orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, kısa sürede kontrol altına alınmasını ve önlenmesini umut ettiklerini, doğaya, kelebeğe, kuşa gösterilen saygının ağaç ve ormanlara gösterilmesi gerektiğini anlattı. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Ormanların olmadığı bir ülkede rahat, huzurlu yaşayamayız. bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka olayda hissedemez. Onun için adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için."

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?


İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?

Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü'nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü’nde yedinci gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!Adalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on ikinci gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde on ikinci gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on üçüncü günAdalet Yürüyüşü'nde on üçüncü gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü on dördüncü günündeAdalet Yürüyüşü on dördüncü gününde