Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, sekizinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
turgut8808-gun

‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün yedi günü geride kaldı. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda mola süreleri de uzatıldı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci günü İstanbul'a 300 kilometre kala Gerede'ye bağlı Sipahiler Mevkii'nde sona erdi.

19 kilometre yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi burada kurulan kamp alanında geçirdi. Tarihi yürüyüş CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama ile başladı.

546

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR


Saat 17:30 - Kılıçdaroğlu'nün yürüyüşünün bugünkü bölümü Bolu'daki Mengen Sapağı'ndaki Yeniçağa ilçesine bağlı Şahnalar Köyü Mevkii'nde sona erdi. Bugün 19 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu
geceyi burada kurulacak kampta geçirecek.

Yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu'nun  Kardeş Türküler, Suavi, Eşber Yağmurdereli ve TMMOB eşlik etti.  CHP lideri Kardeş Türküler grubunun türkülerine yürüyüş boyunca eşlik etti.

Foto: Sözcü Foto: Sözcü


13:30 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 7. gününde yürüyüşe katılan Erol Doğan'nın geçirdiği  kalp spazmı sonrası kaldırıldığı Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nden taburcu olduğu öğrenildi. Haber kortejde büyük sevinç yarattı.

Foto: Sözcü Foto: Sözcü


13:00 Kortej Gerede çıkışında mola verdi.

11:30 Kısa molanın ardından kortej yeniden yürüyüşe geçti.

FOTO:SÖZCÜ - Korteje bazı vatandaşların da çocuklarıyla katıldıkları görüldü. FOTO:SÖZCÜ - Korteje bazı vatandaşların da çocuklarıyla katıldıkları görüldü.


11:00 Kortej ilk molasını Gerede girişinde verdi.

FOTO:SÖZCÜ - Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ekipleri kortejin mola vereceği yerlerde küçük çapta düzenlemeler yapıyor. FOTO:SÖZCÜ - Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ekipleri kortejin mola vereceği yerlerde küçük çapta düzenlemeler yapıyor.


09:00 Tarihi yürüyüşün sekizinci gün etabı, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından başladı.

BAHÇELİ'YE YANIT VERDİ: HÜKÜMET SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNABİLİR CANI SAĞOLSUN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün  8. günü öncesinde Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkisinde yaptığı açıklamada,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

"MAHKEMELER SİYASİ OTORİTENİN EMRİNE GÖRE KARAR VERİYORSA O ÜLKEDE REJİM DEĞİŞMİŞ DEMEKTİR"


Kılıçdaroğlu, "Bugün hava çok güzel hepimizin şansına. Huzur içinde beraber yaşayacağımız bir  Türkiye arzu ediyoruz. Terörün kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet için çalışıp, uğraşacağız. Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu söylememek istiyorum. Ben yürüyorum evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, sanayici, yargıçlar herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adaletin olduğu bir ülkede emin olun hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir" diye konuştu.

 

FOTO:DHA FOTO:DHA

"GÜVENPARK'TA BAŞLATTIĞIMIZ YÜRÜYÜŞÜMÜZE ADALET DİYE BAŞLADIK, ADALET DİYE SONLANDIRACAĞIZ"


Kılıçdaroğlu, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün araçları ile yürürlükte olmasını, cumhuriyetimizi savunalım din ve vicdan özgürlüğünü, sosyal devleti savunalım. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Bütün bunların üzerine adaleti inşa edelim. Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşümüze adalet diye başladık, adalet diye sonlandıracağız. Hepinize adaletli günler diliyorum" dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

"KENDİ ÜLKEMİ SEVİYORUM, HİÇBİR ZAMAN BAŞKA BİR ÜLKEDEN ÖZEL BİR DESTEK ARAYIŞINA GİRMEDİM"


Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur. Adalet herkese lazım. Rabbimiz, 'adaletle hükmedin' diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır.

SAYIN BAHÇELİ ELEŞTİREBİLİR, CANI SAĞOLSUN HÜKÜMET SÖZCÜLÜĞÜNE DE SOYUNABİLİR


Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum. Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Bu ülkede kan akmasın diyorum. Barış olsun, adalet olsun istiyorum.