Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yedinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün altı günü geride kaldı. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola süreleri de uzatıldı. Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün yedinci gün etabı saat 08:30 sıralarında Ankara-Bolu il sınırında Yayla Mokamp Tesisleri'nden başladı. Yürüyüşe CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için Gerede'ye 17 kilometre kala mola verildi. Toplantının ardından yürüyüşe kaldığı yerden devam edildi.

Sözcü TV yürüyüşü adım adım takip ediyor... Sözcü TV yürüyüşü adım adım takip ediyor...


TARİHİ YÜRÜYÜŞÜN 7. GÜNÜNDEN NOTLAR

Saat: 20:00 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Haksızlığa uğramış insanların yanında olmak, insanlık görevidir. Kadir Gecesi'nin bu soylu görevi hatırlamamıza vesile olmasını diliyorum” paylaşımında bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün yedinci gününe tekabül eden Kadir Gecesi'nde Twitter’dan, “Haksızlığa uğramış insanların yanında olmak, insanlık görevidir. Kadir Gecesi'nin bu soylu görevi hatırlamamıza vesile olmasını diliyorum” paylaşımında bulundu.

Saat: 18:00 -  Kılıçdaroğlu, istirahat için karavanına geçerken, partililer ve gönüllüler davul, zurna eşliğinde kamp alanında halay çekerek eğlendi. Milletvekilleri de halkaya girerek hala çekti.  Saatler 18.00'i gösterdiğinde de milletvekilleri ve partililer iki dakikalık "durarak adaleti düşünme" eylemini gerçekleştirdi.,

Foto: DHA Foto: DHA


Saat: 17:30 -  CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün son bölümü sağanak yağmur altında gerçekleşti. 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci günü İstanbul'a 300 kilometre kala Gerede'ye bağlı Sipahiler Mevkii'nde sona erdi. Bugün 19 kilometre yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi burada kurulan kamp alanında geçirecek.

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününün sonunda 130 kilometre geride kalırken Kılıçdaroğlu'na Yazar, şair ve araştırmacı Sunay Akın, belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk, sunucu Metin Uca gibi isimler de eşlik etti.

Foto: DHA Foto: DHA


Saat: 13:30 Açıkhavada yapılan MYK toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin başlattığı "Adelet yürüyüşü"ne ilişkin sözlerine değinerek, "Genel başkanımız bir kutlu yürüyüşü başlattı. Yürüyüş başladı rahatsız oldular. Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladı. Tehdit ederken de savcılara da talimat veriyor. Vermedi mi? 'Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir' diyor. Aslında biz biliyor, okuyoruz. 'Sen yürümekten vazgeç git evinde otur.' deniyor. Oturmayacağız. Tehdidine pabuç bırakmayacağız. Genel Başkanımıza yönelik atılacak herhangi bir adımda o zaman da söyledik. Şimdi de söylüyoruz gök kubbeyi dar ederiz. Biz hukuka uygun bir yürüyüş yapıyoruz. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayri meşru. Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Şimdi de korkuyorlar" dedi.

FOTO:SÖZCÜ Dünya şampiyonu güreşci Savaş Yıldırım da CHP kortejine katılmak için Marmaris'ten geldi. FOTO:SÖZCÜ Dünya şampiyonu güreşci Savaş Yıldırım da CHP kortejine katılmak için Marmaris'ten geldi.


Saat 12:30 - Kortej mola verdi. CHP'nin MYK'sı Gerede'ye 17 kilometre kala toplandı.

FOTO: CHP, MYK Gerede'ye 17 KM kala toplandı. FOTO: CHP, MYK Gerede'ye 17 KM kala toplandı.


 

CHP'Lİ AĞBABA, DAVULLA YÜRÜYÜŞTEKİLERİ COŞTURDU


'Adalet Yürüyüşü'nde zaman zaman renkli görüntüler de yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, davul çalıp, söylenen marşlara ve türkülere ritim tutarak, eşlik etti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Öte yandan yürüyüş bugün de polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polis ekipleri, yol üzerinde önlem alırken, jandarma da ormanlık alanda nöbet tuttu. Yürüyüşe zaman zaman trafikte olan sürücüler de korno çalarak ve el sallayarak destek oldu.

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı.

FOTO:SÖZCÜ - DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer de ilk günden beri yürüyüşü takip ediyor. Sezer akşamları uyumak için ise sırtında taşıdığı çadırı kullanıyor. FOTO:SÖZCÜ - DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer de ilk günden beri yürüyüşü takip ediyor. Sezer akşamları uyumak için ise sırtında taşıdığı çadırı kullanıyor.


Öte yandan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak'ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı.  Geniş güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüşe, çok sayıda milletvekiliyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri de katıldı.

09:00 - Adalet korteji Yayla Mokamp Tesisleri'nden yürüyüşe geçti.

 

İLGİLİ HABER'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?