Zeynep GÜRCANLI, Bora ERDİN, Çağatay GÜRÜCÜ/sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirmi üçüncü gününde de Maltepe'ye doğru yürüyüşüne devam etti. Kortej dün geceyi Gebze'de topçu kışlasındaki kamp alanında geçirdi. Tarihi yürüyüşün yirmi üçüncü gün etabı Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından saat 09:00 sıralarında başladı. Konuşmasında Avrupa Parlamentosu'nun dünkü Türkiye kararına da değinen CHP lideri "AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor" dedi.

FOTO:SÖZCü- Adalet Yürüyüşü'nde 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir de unutulmadı. FOTO:SÖZCü- Adalet Yürüyüşü'nde 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir de unutulmadı.


YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR
12:10 Kılıçdaroğlu sınırı geçtikten sonra 100 metre ilerideki mola yerine geçti. Molanın ardından yürüyüşe devam etme kararını gözden geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yaklaşılması nedeniyle trafiğin etkilenmemesi için yürüyüşün bu günlük etabını bitirdi.

eddaYürüyüşe tutuklu arkadaşlarımız Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'a destek için bazı Sözcü çalışanları da katıldı.

Yürüyüşü takip eden gazeteci İsmail Saymaz, Yürüyüşü takip eden gazeteci İsmail Saymaz,
"Bugüne kadar birçok eylem takip ettim hatta İstanbul'dan Ankara'ya işçilerle yürüdüm 18 yıllık gazetecilik hayatımda bu eylemi şöyle ayırırım.
Benim karşılaştığım en nazik en zarif eylem. Bunun gibi başka bir eylemle karşılaşmadım.
AKP'liler Rabia işareti yapıp protesto ederken yürüyüşçüler nazik bir şekilde protestoları alkışladılar.
Bu yürüyüş tarihe nezaketi ile girecek" dedi.


12:00 Kılıçdaroğlu'nu İstanbul'a girişinde Mehter takımı karşıladı.

FOTO:DHA - Kortejin büyüklüğü artık onbirlerle ifade ediliyor FOTO:DHA - Kortejin büyüklüğü artık onbirlerle ifade ediliyor


Kılıçdaroğlu, İstanbul sınırında çiçeklerle karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İl sınırı tabelası önünde güvercin uçurdu.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Uçurduğu güvercinlerden biri Kılıçdaroğlu’nun başına kondu.

FOTO:SÖZCÜ- Yürüyüşü takip eden sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı FOTO:SÖZCÜ- Yürüyüşü takip eden sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı "İstanbul'a girişi" böyle ölümsüzleştirdi.


CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşını da çaldı.

mehterr
11:30 Kortej yeniden yürüyüşe geçti.İstanbul il sınırlarına girildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Adalet Yürüyüşü'nün 23. gününde korteje merhum gazeteci Metin Göktepe'nin annesi de katıldı. İlerleyen yaşı nedeniyle yürümekte güçlük çeken Fadime Göktepe toplam 2 kilometre yol yürüdü.

FOTO:Reuters- Korteje 23.günde sanatçılar Nur Süer ile Sumru Yavrucuk da katıldı. FOTO:Reuters- Korteje 23.günde sanatçılar Nur Sürer ile Sumru Yavrucuk da katıldı.


10:30 Darıca'da ilk mola verildi. Gebze Topçu Kışlası'nda başlayan kortej ilk etapta toplam 5.4 kilometre yürüdü.

FOTO:Reuters - Kortej günü yine 'güllerle' başladı. FOTO:Reuters - Kortej günü yine 'güllerle' başladı.


09:00 Kortej Kılıçdaroğlu'nun kısa 23. gün açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

kkbenzer8801CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 23. gününde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kendisine birebir benzeyen Nusret Gümüşel ile beraber yürüdü. Objektiflere ilginç kareler yansıdı.

"SON DERECE MUTLUYUM, HUZURLUYUM"


23. gün etabının başında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bugün Kocaeli'den ayrılıyoruz.  İstanbul'a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu katedip İstanbul'a girmiş olacağız" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayı 9'unda, pazar günü bu yürüyüşü sonlandırmış olacağız. Ancak adalet arayışımızı değil, adalet arayışımız devam edecek" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Buradan Avrupa Parlamentosu'na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Türkiye'de bir adalet yürüyüşü yapıyoruz, 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50'den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye'ye olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye'ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır" şeklinde konuştu.

FOTO:İHA FOTO:İHA

BUGÜN GANDİ'NİN REKORU KIRILDI


Şimdiye kadar yaklaşık 430 kilometre kat eden ve 600 bin adım atan Kılıçdaroğlu bugün (07.07.2017) Gandi'nin 600 bin adım rekorunu da kırmış oldu.