Adana’da 5 kez seçim kazanıp 21 yıl belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak döneminde Çukurova Belediyesi sınırları içinde bulunan 17 dönümlük arazi, ilçenin resmi kurum alanı ihtiyacını karşılamak üzere tahsis edildi. Ancak arazi, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ve Çukurova Belediyesi tarafından yapılan imar planı değişikliğiyle inşaat alanına çevrildi.

DURAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mahkemenin, ilçe belediyesinin imar değişikliğini iptal etmesine rağmen inşaatın devam ettiğini belirten eski başkan Aytaç Durak arsayı satın alan CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı ve ilçe belediyesi yöneticileri için suç duyurusunda bulundu. Durak, “İşin içinde eski CHP milletvekili Ali Demirçalı ile Mimarlar Odası Genel Merkez Onur Kurulu üyesi Erkan Karakaya da var. 200 milyonluk rant uğruna suç işleniyor” iddiasında bulundu.
Durak, plan değişikliklerinin İdare Mahkemesi’nce iptal edildiğini, kararların istinaf mahkemelerince de onaylanıp kesinleştiğini bildirdi. Ali Demirçalı ise Durak’ı suçladı. Durak’ın CHP’den büyükşehir adayı olmak istediğini fakat bunu kendisinin engellediğini öne süren Demirçalı “Adana arsa rantçılığını Durak’tan öğrendi. Bu arsaları Durak almak istemişti. Ben aldığım zaman da zaten arsaların 1.6 yoğunluklu imarı vardı” diye konuştu.