Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın "Hanke'ye ağıt" isimli şiirini okudu.

 

Erdoğan konuşmasında " Dün Şırnak Şenobadaki helikopter kazasında şehit olan aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın paşamızında bulunduğu 13 askerimize ayrıca Lice'deki operasyonda şehit olan 3 askerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. 23. sınır Tümen Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Aydın'ı Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimine kadar sergilediği o güçlü duruşla da hatırlıyoruz. 15 Temmuzda'da güçlü bir duruşu olmuştu. Kato Dağı'ndaki operasyonları yürüten Tümgeneral Aydın buradaki başarısıyla da gerçekten çok değerli müstesna bir komutan olduğunu göstermiştir. Rabbimiz bize şehitlerimizin diri olduğunu fakat bizim bunu göremediğimiz beyan ediyor. Görüyorsunuz Şehitler Tepesi hiç boş kalmıyor. Toprağını kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. Eğer biz bugün ayyıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak minarelerimizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa geleceğimize güvenle bakabliyorsak bunu şehitlerimize gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlara borçluyuz. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında henüz bir üsteğmenken yazdığı hankeye ağıt isimli şiiiri burada sizinle paylaşmak istiyorum; 'Doksan kişiydik biz o gün aç susuz, uykusuz, nasır tutmuş ayaklarla yürüyorduk kaygusuz. Sis çamur , kanla, terle üzerindeydik bulutların, ayrım Hanke yaylasında yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde yürüyorduk dağlara, şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara, uzaklarım yakınlaştı , inancımla davamla , uyan Hanke geliyorum etimle, havamla' mücadelesiyle milletimizin umutlarını yeşerten komutanımızın ruhu şad mekanı cennet olsun. Bir hafta önce Kato Dağı'nda İçişleri Bakanımız Sayın soylu ile beraber orada incelemelerdeyken kendisi ile telefonda görüşmüştüm. Ve orada Cumhurbaşkanım bizim bu mücadelemiz sadece burası için değil buralarda zafere ulaştığımızda İstanbul'da da zafere ulaşmış olacağız. Ankara'da da yurdumuzun 4 bir yanında demişti. İşte bu kahramanlarla yürüyoruz. Hiç merak etme bıraktığınız yerden bu bayrak yere düşmeden yola devam ediyoruz "ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : HANİ SİZ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI DEĞİLDİNİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ramazanda ABD Dışişleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede hani ayırımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Tabi bizim de bakışımız ister istemez değişiyor biz uygulamaya bakarız lafa değil " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele konusuna değinerek şu ifadeleri kullandı: "Bir orduyu baştan sona donatacak kadar bu büyük miktarlardaki bu silahları bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir. Kimse kimseyi kandırmasın. Amacın Türkiye'yi bölmek parçalak bölgemizdeki pek çok ülkenin başına gelen felaketlere maruz bırakmak olduğu gün gibi aşikardır. Geriye doğru dönüp baktığımızda terörle mücadelemizin niçin arzu ettiğimiz şekilde ilerlemediğini çok daha iyi görüyoruz. Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz diye bir atasözümüz var. Suçüstü yakalandıkları halde mahkemelerde şimdi ne diyorlar görmedim , duymadım, söyledim diyerek diye üç maymunu oynayan FETÖ'cüler, kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklar. Bu örgütler yularlarını ellerinde tutan güçlerle birlikte deşifre olmuşlardır. Kendilerine verilen dış destek olmasa Türkiye yıl sonuna kadar terör örgütlerini eylem yapılamaz hale getirecek imkana sahiptir. Bundan sonra da eğer topraklarımıza Suriye tarafından en ufak bir saldırı , taciz olursa sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin. Yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiğini gayet iyi farkındayız. Türkiye'nin sözüne kulak verilmedikçe dünyanın her köşesinde terör eylemlerinin sıklığı artıyor. Türkiye 5 bin terör şüphelisini sınır dışı etti. 53 binine ülkeye giriş yasağı koydu ama Avrupa ülkelerinden ciddi bir istihbarat desteği alamamıştır hatta tam tersine korumuşlardır. "

"BAKIŞIMIZ İSTER İSTEMEZ DEĞİŞİYOR BİZ UYGULAMAYA BAKARIZ LAFA DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl ülkedeki müslümanlara verilen iftar yemeğinin bu yıl iptal edilmesi ile ilgili şöyle konuştu: "Bakınız Amerika'da bugüne kadar alışılmış bir gelenek var hemen hemen her Ramazan'da Dışişleri Bakanları oradaki müslümanlara iftar verirlerdi. Fakat bu ramazanda ABD Dışişleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede hani ayırımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Tabi bizim de bakışımız ister istemez değişiyor biz uygulamaya bakarız lafa değil. Mısır'da sadece dinlerinden dolayı hristiyanlara saldıranlar nasıl teröristse Amerika'da sadece dinlerinden dolayı o kadınlara saldıran onları savunmaya çalışanları da öldüren kişi veya kişiler de teröristtir.Batı ülkeleri teröristlere terör örgütlerine karşı uyguladıkları bu çifte standardı terk etmeden huzura ve güvene kavuşamayacaklardır. "

"NİSAN'DA İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 17 ARTIŞ GÖSTERDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yılın Nisan ayına göre ihracat rakamlarının bu yıl yüzde 17 arttığını bildirdi. Erdoğan:" Nisan ve Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Nisan'da ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış gösterdi. Mayıs ayı ihracatı da yüzde 16 arttığına işaret ediyor. İşadamlarımızda adeta dünyayı karış karış gezerek yeni kapılar açmak için gösterdiğimiz çabaların meyvelerini topladığımız görüyoruz. Rusya da yaptırımlarını kaldırmış durumda. İstihdamın da sıkıntılı dönemini geride bıraktık. İşsizliği yakın zamanda tek hanli rakamlara düşüreceğiz. Önümüzdeki dönemde 180 günlük bir kısa vadeli eylem programı hazırlayıp yıl sonu itibariyle hayata geçireceğiz" diye konuştu.

İŞTE ERDOĞANIN OKUDUĞU ŞİİRİN SÖZLERİ

"Doksan kişiydik biz o gün
Aç, susuz, uykusuz
Nasır tutmuş ayaklarla
Yürüyorduk kaygusuz

Sis, çamur, kanla, terle
Üzerindeydik bulutların
Ayrım Hanke Yaylası'nda
Yeşerirken umutlarım

Soğuk namlular elimizde
Yürüyorken dağlara
Şehitlerden selam geldi
Savaşan tüm sağlara

Uzaklarım yakınlaştı
İnancımla, davamla
Uyan Hanke geliyorum
Heybetimle, havamla."

DHA