TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte 07 Ekim 2017 tarihinde Hatay/Reyhanlı´da inceleme ve denetlemelerde bulundu.

84612_2

HAKAN FİDAN DA EŞLİK ETTİ

TSK  yapılan bilgilendirmede, "Orgeneral Hulusi Akar tarafından bölgede bulunan birlik komutanlarının da katılımıyla, son gelişmelerin değerlendirildiği bir toplantı yapılmış olup, faaliyetlerin planlandığı şekilde icrasına devam edilmektedir. Orgeneral Hulusi Akar´a söz konusu ziyaret ve çalışmalarda MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etmiştir" denildi.  (DHA)

33402_1



[old_news_related_template title="Son dakika... TSK, Suriye'ye giriyor... Hedef: İdlib" desc="Türkiye'nin sınır güvenliği için hayati öneme sahip olan ve şu an cihatçı grupların elinde olan, Suriye’nin İdlib kentine TSK operasyon düzenliyor. Rusya ile anlaşan Türkiye, önden ÖSO güçlerini gönderdi. Mehmetçiğin de ilerleyen saatlerde sınırı geçerek harekata başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bugün İdlib'te ciddi bir harekat var ve devam edecek. Operasyonu ÖSO yürütüyor, askerimiz 'henüz' İdlib'te değil. Rusya havadan, TSK sınır içinden destek veriyor” dedi. Öte yandan 500 kişilik özel Türk askeri timinin İdlib'teki çatışmazlık bölgesine geçtiği öne sürüldü. İşte tarihi operasyondan detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/idlip-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-tsk-suriyeye-giriyor-hedefidlib-2040258/"]