9 yıldır çivi dahi çakılmayarak adeta çürümeye terk edilen Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) kaderi bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağız. 2019'unun sonuna kadar oraya bir opera binasını İstanbulumuza kazandıracağız." dediği projenin tanıtım toplantısı bugün yapılıyor.

"A'DAN Z'YE YERLİ MALI"


Projeyle ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni AKM'nin A'dan Z'ye yerli malıyla yapılacağını söylemişti. Bugünkü tanıtım toplantısını işaret eden Bakan Kurtulmuş "Cumhurbaşkanımız projenin detaylarını bugün paylaşacak" demişti.

 

ADI NE OLACAK?


AKM'nin yerine yapılacak opera binasının "isminin ne olacağına" ilişkin ilk ipucu ise Cumhurbaşkanlığından geldi.

takvimCumhurbaşkanlığının internet sayfasında; toplantı için "Yeni AKM Projesinin Tanıtımı Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak" ifadesi yer aldı. Bu ifade yeni binanın isminin Atatürk Kültür Merkezi olarak kalabileceği yorumlarına neden oldu.

[old_news_related_template title="AKM yıkılıyor..." desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı Atatürk Kültür Merkezi açıklaması, 9 yıldır kaderine terkedilen binayı tekrar akıllara getirdi. Açıldıktan bir yıl sonra yanan, uzun süredir yıkıldı yıkılacak denilen, bir dönemin en görkemli sanat merkezi AKM bugünlere nasıl geldi? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/14831194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/akm-yikiliyor-lansman-pazartesi-gunu-2072711/"]