Anayasa oylamasında AKP ve MHP’li milletvekilleri birlikte hareket ederken, Kayseri’de AKP İl Başkanının açtığı “Dantelli kefen şikayeti” sonucu Kayseri MHP İl Başkanı Baki Ersoy 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
MHP İl Başkanı Baki Ersoy, sosyal medyayada “Sen hiç dantelli kefen giyen ve Rabia işareti yapan şehit gördün mü? Neredesiniz dantelli kefen giyenler” diye yazdı. Bu sözler, AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden tarafından yargıya taşındı. 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme MHP İl Başkanı Baki Ersoy'a 5 ay hapis cezası verdi. Ceza, 5 yıl süreyle ertelendi.
Karardan sonra MHP İl Başkanı Baki Ersoy, sosyal medyla hesabından şu açıklamayı yaptı: “AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'e söylemek istediğim şudur: Biz idam sehpalarını tekmeleye tekmeleye gelen bir hareketin mensuplarıyız. Türkiye'nin şu sürecinde MHP'nin duruşu ve misyonu Türk Milletinin bekası için net iken şahsıma aldırdığınız cezayı şeref nişanesi olarak bir ömür tüm benliğimde taşıyacağım. Ama unutmayınız ki Allah'ın adaleti elbette bir gün tecelli edecektir.”