Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günlerdir kamuoyunu meşgul eden "belediye başkanlarının istifası" hakkında son açıklamayı yaptı.

akdoganİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın şimdiye kadar istifa ettiklerini hatırlatan Erdoğan; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için de resmen 'istifa edecekler yoksa bedeli ağır olacak' dedi.

istifa-edecekler-ortaErdoğan'ın bu açıklamasının ardından gözler bu üç ismin istifalarını nasıl ve ne zaman açıklayacaklarına çevrildi.

Türkiye, AKP'deki 'belediye başkanları operasyonunu' Kanal D muhabiri Seçil Özer'den duymuştu. Özer 1 Ekim tarihindeki haberinde istifası istenen belediye başkanlarını açıklamıştı. Türkiye, AKP'deki 'belediye başkanları operasyonunu' Kanal D muhabiri Seçil Özer'den duymuştu. Özer 1 Ekim tarihindeki haberinde istifası istenen belediye başkanlarını açıklamıştı.


İşte istifa etmeleri beklenen üç isimde son durum...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Türkiye'nin günlerdir konuştuğu isim. 1994 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyor. İstifasını açıklamasının an meselesi olduğu söyleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: 2 dönemdir Bursa'yı yönetiyor. Dünürünün ismi FETÖ soruşturmasına karıştı. Erdoğan'ın da asker arkadaşı. Henüz istifa haberi gelmedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur: 'İstifa edecekler listesi'ndeki en 'yeni' başkan. 2014 yılındaki yerel seçimlerde göreve geldi. Nasıl bir tepki vereceği şimdilik merak konusu.