İstanbul AKP ilçe teşkilatlarının günler öncesinde yaptığı duyuruların ardından, 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Anıtkabir'de anmak isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinde Beşiktaş, Nisbetiye Caddesi'nde bulunan AKP Beşiktaş İlçe Başkanlığı binası önünde toplanmaya başladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Bir süre sonra başkanlık binası önündeki otobüslere binmeye başlayan vatandaşlar, saat 23.00'dan itibaren Ankara'ya doğru hareket etti.

FOTO:DHA FOTO:DHA

'DAHA ÖNCE DE GİTTİK'


AKP Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım "Biz senelerdir bu tür programları tertip ediyoruz. Birçok kez Anıtkabir'e gittik. Bu yıl da yine benzer bir şekilde Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın isteği doğrultusunda hep beraber Ankara'ya hareket ediyoruz. Bu, ulusal medyada çok fazla yankı uyandırdı. Ancak bunun neden olduğunu da anlamış değiliz. Çünkü bu bizim zaten milli değerimiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk parti ayırmaksızın bizlerin milli değeri... Ancak bunu farklı göstermeye çalışan bazı kesimler oldu ki bizler bunu tekrar söylemek istiyoruz. Biz bunu senelerden bu yana her sene yapan parti mensuplarıyız. Bu gün biz gidiyoruz, yarın Şişli İlçe başkanlığı gidiyor, keza Gaziosmanpaşa Belediyemiz vatandaşlarımızı, genç kardeşlerimizi Anıtkabir'e götürüyor. İnşallah orada Türkiye Cumhuriyetimiz'in kurucusunu, keza bu vesileyle de tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi hepsini rahmetle anacağız inşallah" dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Konuşmanın ardından AKP İlçe Başkanı Yıldırım da otobüse binerek Ankara'ya doğru hareket etti. Kafilenin sabah saatlerinde Ankara'ya vardığı öğrenildi.