Ankara Valiliğince, Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve bu gibi toplu etkinliklerin yapılması yasaklandı.  Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür eylemlerin, mevsim şartları da göz önünde bulundurulduğunda hava sıcaklığından dolayı vatandaşların parkları yoğun olarak tercih etmesinden dolayı çevreye rahatsızlık verebileceği, DEAŞ terör örgütü ve benzeri örgütlerin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir" denildi.

[caption id="attachment_1956742" align="aligncenter" width="800"]FOTO:İHA - Melih Gökçek, festivalin tanıtımını 'papağan' ile yapmıştı. FOTO:İHA - Melih Gökçek, festivalin tanıtımını 'papağan' ile yapmıştı.[/caption]

FESTİVAL NE OLACAK?


Ankara Valiliğinin açıklamasındaki 'konser' detayı kafaları karıştırdı. Bugün sabah saatlerinde duyurusu yapılan 'yasaklar zinciri' akıllara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin  gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'ni getirdi. 29 Temmuz Cumartesi günü Işın Karaca konseri ile başlayan festivalin 6 Ağustos'a kadar sürmesi planlanıyordu. Festival kapsamında bu akşam da Serdar Ortaç sahne alacaktı.

festival-ortaİşte festivalin takvimi

2 Ağustos Çarşamba: Serdar Ortaç konseri
3 Ağustos Perşembe: Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan, Hüseyin Kağıt
4  Ağustos Cuma: İrem Derici, Mustafa Ceceli
5 Ağustos Cumartesi: Gülşen, İsmail Türüt
6 Ağustos Pazar: Linet , Seccad Mehmedi,  Nihat Doğan

festival-alani-ihaAtatürk Kültür Merkezi alanında gerçekleştirilen festivalde konserlerin yanı sıra; oyun alanları, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının tanıtım çadırları,  ürünlerin satılacağı stantlar ile çeşitli etkinliklerin yapılacağı küçük sahneler de bulunuyor.

[old_news_related_template title=" Başkentte 'IŞİD' alarmı! Valilik 'tehdit var' deyip her şeyi yasakladı" desc="Ankara Valiliğince, Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve bu gibi toplu etkinliklerin yapılması yasaklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'Bu tür eylemlerin, mevsim şartları da göz önünde bulundurulduğunda hava sıcaklığından dolayı vatandaşların parkları yoğun olarak tercih etmesinden dolayı çevreye rahatsızlık verebileceği, DEAŞ terör örgütü ve benzeri örgütlerin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir' denildi. Açıklamada ayrıca Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için 'DHKP-C Kamu Emekçileri Cephesi (KEC) mensubu' sıfatı kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/ankara.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-baskentte-isid-alarmi-parklara-yasak-geldi-1956684/"]