AÖL kayıt işlemleri başladı. Lise hayatlarını dışarıdan sürdürecek olan öğrenciler için büyük önem taşıyan AÖL kayıt işlemleri için başvurular ile ilgili duyuru dün yayınlandı. Kayıt tarihleri başlangıcı 21 Ağustos olarak belirlenirken kayıtlar için son gün ise 15 Eylül.

AÖL KAYITLARI İÇİN NEREYE BAŞVURULACAK?

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, AÖL başvurularını kabul edecek. AÖL kayıtlarını yaptırmak için aşağıdaki kılavuzlardan faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki linkler üzerinden AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

AÖL KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

AÖL KAYIT HAKKINDA DETAYLAR

AÖL’de kayıt ve kayıt yenileme hakkında bu detaylar bulunuyor; 18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.
Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler.
Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.