2010'da mesleğe alınacak örgüt mensubu hakim savcı adaylarının imamı olduğu öne sürülen Yeter’in tutuklanmasına, itirafçı olan ve ''Arabama kene koydular'' diyen eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt ile “Lagos” isimli gizli tanığın ifadelerinin yol açtığı öğrenildi. Ergenekon davasında da ''Gizli tanık Efe'' adıyla ifade veren Bozkurt’un, Yeter için “Bir dönem Konya’da mahrem imamdı, hakim savcı sınavları ile mülakatlarında örgüt mensuplarına yardımcı oldu'' dediği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bülent Arınç'ın damadı tutuklandı" desc="Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan Yeter'in, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ekrem Yeter, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/arinc-damadi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-bulent-arincin-damadi-gozaltina-alindi-1881973/"]

''İLİŞKİMİ KESTİM''

Savcılık ve mahkemedeki sorgusunda FETÖ irtibatını reddeden Yeter’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısından sonra 2015’te Bank Asya’ya para yatırdığı anlaşıldı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yaparken Eylül 2016’da yayımlanan KHK ile meslekten ihraç edilen Yeter, FETÖ’nün üniversite yapılanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Özgür Kamışlık’ın talimatıyla gözaltına alındı. Yeter’in Çukurambar’daki evinde de arama yapıldı.

Savcılıkça ifadesi alınan Yeter, “Silahlı terör örgütü (FETÖ) üyeliği” suçlamasıyla mahkeme tarafından tutuklandı. Yeter ifadesinde FETÖ ile irtibatını 17-25 Aralık sonrası kestiğini, Başkanlığını yaptığı ve üyeleri cemaat mensuplarından oluşan Uluslararası Sağlık Federasyonu’nu da (USAF) bu tarihten sonra “Devletin yanında yer alacağını” belirterek kapattığını söyledi. Ancak Yeter’in, FETÖ elebaşı Gülen’in çağrısı sonrası, Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi.

[old_news_related_template title="Kavurmacı için savcılığa başvuruldu!" desc="Fethullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın kaçıp kaçmadığının, karakolda imza atıp atmadığının tespit edilmesi için savcılığa başvurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/mercedes-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kavurmaci-icin-savciliga-basvuruldu-1865793/"]

GÖKÇEK “PARALELCİ” DEMİŞTİ

Ekrem Yeter’in ismi ilk olarak Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasındaki tartışmada gündeme gelmiş, Gökçek “Bülent Arınç’ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir” demişti. Yeter ise '' Ey Gökçek! Bana ve eşime paralel demişsin, eğer paralelden kastın vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz. Yok eğer paralelden kastın devlete ve millete kumpas kurmak, ihanet etmek, rant peşinde koşmak, yalancılık, dalkavukluk, sinsilik, arkadan kuyu kazmak, belden aşağı vurmak ise onu biz bilmeyiz''cevabını vermişti.