Geçtiğimiz gün Pendik'te bir minibüste Ramazan ayında şort giydiği iddiasıyla saldırıya uğrayan ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Asena Melisa Sağlam kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor, sağlık durumu nasıl?

KAFASINA TOKAT ATTI!

İstanbul Pendik’te üniversite öğrencisi Melisa Sağlam, geçen çarşamba günü AVM’ye gitmek için bir minibüse bindi. Yolculuk sürerken hemen arka koltukta oturan Ercan Kızılateş isimli şahıs yerinden kalkarak Melisa Sağlam’ın kafasına tokat attı. Kızılateş “Bu ne biçim kıyafet. Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?” diye de bağırdı. Olayın ilk şokunu atlatan genç kız “Sen ne diyorsun ya” diye ayağa kalkarak kendini savunmaya çalıştı ancak şahsın saldırıları devam etti. Ercak Kızılateş, “Ahlaksız, o…pu” diyerek Sağlam’ın çenesine yumruk atıp minibüsten aşağı indi. Olay sonrası araçta bulunan diğer yolcular tarafından sakinleştirilmeye çalışan genç kız hemen karakola giderek şahıstan şikayetçi oldu.

DARP RAPORU ALDI

Pendik Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam o anları şöyle anlattı: Oturduğum andan itibaren, ‘Ramazan’da böyle giyinilir mi ? Böyle giyinmeye utanmıyor musun’ gibi laflar söyledi. Beyaz bir tulum giymiştim, şort şeklinde. Önden dekoltesi vardı. Fakat çantam önüme asılıydı. Zaten kim düşünür ki, insan rahatsız olur mu bu giysiyle. O…u lafını diyene kadar bir şey dememiştim. Onu dedikten sonra. ‘Bakma sen de dedim, hiç yüzüne bakmadan. Ondan sonra işte, ‘sen kıçını başını açarsan nasıl bakmayayım’.’Ben de bakarım işte’ dedi. ‘Bu sana bağlı, nefsine bağlı’ dedikten sonra tekrar söylendi.

ASENA MELİSA SAĞLAM KİMDİR?

Minibüste saldırıya uğrayarak tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Asena Melisa Sağlam, 21 yaşında, Trabzonlu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi'de İngilizce Psikoloji okuyor.