Bugün saat 11.30 sıralarında Sakarya'da Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına gelen kimliği belirlenemeyen bir kişi anıtın çevresine yanında getirdiği tineri dökerek ateşe verdi. Anıtın önüne açılabilir merdiveni ve Türk Bayrağı'nı koyan kişi, elini havaya kaldırarak Arapça bir şeyler söyledi. Kimliği belirsiz kişi daha sonra elindeki baltayla anıta ve kaidesini vurmaya başladı. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar tepki gösterdi. Üzerine doğru gelenlere de balta ile saldırmak isteyen kişi, bir anda etrafını saran onlarca öfkeli vatandaşın arasında kaldı. Öfkeli kalabalık saldırganı linç etmek istedi. Bir kişi anıtın önündeki merdiveni alarak saldırgana vurmaya çalıştı. Çevrede bulunan zabıta memurları araya girerek saldırganı öfkeli kalabalığın elinden alıp meydanda bulunan zabıta karakoluna götürdü. Öfkeli kalabalık karakolun etrafında toplanırken tepki göstererek, saldırganı almaya çalıştı. Olay yerine gelen polisler önlem alındı. Polis tarafından gözaltına alınan kişi polis merkezine götürüldü.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR


Saldırgan meydandaki zabıta karakoluna alınırken, vatandaşlar zabıta karakolunun önünde toplanınca polis önlem aldı. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekiplerinin önlem almasının ardından saldırgan zabıta karakolundan çıkarılarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

mecDAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ


Gözaltına alınan kişinin psikolojik tedavi gören 37 yaşındaki Muhammed Faruk Temizel olduğu belirlendi. Muhammed Faruk Temizel'in 18 Mart 2010 ytarihinde de meydanda bulunan anıta balta ile saldırdığı, anıta boya ile 'Yeter, Kudüs Çanakkale' yazdığı belirlendi. Muhammed Faruk Temizel'in bipolar bozukluk teşhisi ile tedavi gördüğü öğrenildi. Adapazarı'nda yaşayan Muhammed Faruk Temizel gözaltına alınırken, soruşturma devam ediyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş olayla ilgili olarak, 'Görgü şahitlerinden bilgi aldık. Yakalandı, hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu şahsı yakalamak için çaba gösteren vatandaşlarımızdan birkaç kişinin yaralandığını öğrendik. Olaya tüm yönleriyle bakılıyor. İlk belirlemelere göre 2010 yılında benzer bir hadiseyi gerçekleştirmiş. Bundan dolayı hakkında devam eden soruşturma var. Rahatsızlığının olduğu yönünde raporu var. Bu bilgiler çerçevesinde soruşturma yapılıyor. Olayın gerisinde herhangi bir kişi var mıdır, yok mudur araştırılıyor. Suriyeli olduğu yönünde söylentiler var. Bunlar doğru değil. Türk vatandaşı' dedi.

(DHA)