Aradan 79 yıl geçti. Acı hiç dinmedi... Bugün bütün Türkiye Ata'sına koşuyor. Yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenleniyor.

ataturkDevlet Erkanı Atatürk'ün huzuruna çıktı. Saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir'deki törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.

Saat 9'u beş gece hayat adeta durdu... Milyonlarca vatandaş Ata'sına saygısını böyle gösterdi. Saat 9'u beş gece hayat adeta durdu... Milyonlarca vatandaş Ata'sına saygısını böyle gösterdi.

TÜM YURTTA ANMA TÖRENLERİ VAR


1094 METRELİK DEV BAYRAKLA YÜRÜDÜLER

Beşiktaş’ta bin 94 metrelik dev Türk bayrağıyla binler Dolmabahçe’ye yürüdü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Beşiktaş’ta bin 94 metrelik dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşle anıldı.
besiktas-yuruyus-ih

Beşiktaş Barbaros Bulvarında sabah saat 08.00'de toplanan ve aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın bulunduğu kortej, Dolmabahçe Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. Ata’ya saygı yürüyüşünde rekor büyüklükte bin 94 metre boyunda Türk bayrağı açıldı.

KADIKÖY'DE "ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün yıldönümünde binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.

kadikoy-anma-toreni
Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da havada bayrak açtılar.
kadikoy-anma-toreni-3

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün Mustafa Kemal'e olan sevgimizi oluşturduğumuz insan zinciri ile bir kez daha gösteriyoruz. Aslında bu zincir 10 kilometreymiş gibi gözüküyor ama Türkiye'nin dört bir yanını çevreleyen zincirin bir halkası. Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir yas ilanı anıyoruz ama bir yandan da onun bize bıraktığı mirası ve ilkeleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

DHA-İHA