314 sayfalık iddianamede; sanıklar Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş yer alıyor.

İddianamede; sanıklar hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan yargılama sırasında serbest bırakılmalarına karar verilmesinin ardından haklarında elde edilen ve çözümlemesi yapılan ek deliller uyarınca, FETÖ ile organik bağlarının yoğunluğu ve çeşitliliğine göre eylemlerinin bir bütün olarak mensup oldukları terör örgütünün nihai amacı olan ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından gözaltına alındığı vurgulandı.

Sevk edildikleri mahkemece sanık Ali Akkuş'un serbest bırakıldığı diğer tüm sanıkların ise tutuklandığının hatırladıldığı iddianamede, eylemler tek tek sıralanıp FETÖ'nün yapısı, eylemleri, medya yapılanması ve 15 Temmuz darbe girişimi anlatılıyor.