SÖZCÜ soruşturması için görevlendirilen bilirkişinin atama ve yemin tutanağı, ‘teknik arıza’ gerekçesiyle UYAP’a neredeyse 3 ay sonra yüklendi. SÖZCÜ Avukatı Celal Ülgen, ‘karanlık’ noktaları aydınlatmak üzere şu kritik soruları yöneltti:

1- 30 Mayıs 2017 günü UYAP’ta herhangi bir erişim engeli yaşanmış mıdır? Yaşanmışsa arıza ne kadar müddetle sürmüştür?

2- Soruşturma savcısı arızanın giderilmesini müteakip bilirkişi yemin tutanağını UYAP’a kaydetmiş midir? Kaydetmemiş ise sebebi nedir?

3- Bilirkişi yemininin yaptırıldığı tutanak UYAP’a ne zaman kaydedilmiştir?

4- UYAP’a kaydedilmiş ise bu kayıt, bizim dilekçe vererek yemin tutanağını talep ettiğimiz tarihten önce midir, sonra mıdır?

5- Bilirkişi seçilen kişinin, bilirkişi olmasını gerektiren bir eğitimi var mıdır? Örneğin lisans tezi vs. gibi...

6- İletişim fakültelerinde kürsü sahibi bir profesör görevlendirmek yerine, Anadolu’da yerel gazetecilik yapan bir kişi neden bilirkişi olarak atanmıştır?

7- Bir örneği bize verilen ve bilirkişi yeminini içeren evrak, UYAP’a kaydedilmediğine göre, neden üzerinde ıslak imza bulunmamaktadır?

8- Bu evrakın birinci satırında yer alan “üzerene” sözcüğünün “üzerine” olması gerektiği, üçüncü satırında yer alan “yorumlann” sözcüğünün “yorumların” olması gerektiği, belgenin sondan beşinci satırında yer alan “olmadığım” sözcüğünün “olmadığının” şeklinde olması gerektiği ve yine sondan dördüncü satırda yer alan “yayınlarm” sözcüğünün “yayınların” biçiminde olması gerektiği açık iken ve de bu sözcük hatalarının, basit bir yazım hatası değil pdf niteliğindeki bir dokümandan Word’e çevrilmesi sırasında “rın” ekinin “nn” şeklinde, “nı” ve “ın” eklerinin “m” şeklinde çıktığı teknik şekilde bilinmektedir. O zaman bu yemin tutanağı nereden kopyalanmıştır?

9- Bu bilirkişinin bugüne değin görev yaptığı başka bir bilirkişilik faaliyeti olmuş mudur? Soruşturma savcısı tarafından bu bilirkişiye başka görev verilmiş midir? Verilmişse nerede ve neden verilmiştir?

İŞTE 3 AY SONRA ORTAYA ÇIKAN İMZASIZ BELGE


SÖZCÜ’ye FETÖ’cü çamurunu yapıştırmak isteyenler 19 Mayıs’tan bu yana çabalayıp duruyor. SÖZCÜ’yü FETÖ’cü şirketlerle reklam üzerinden iltisaklı gösterme girişimleri Mali Suçları Araştırma Kurulu raporlarıyla sonuçsuz kalırken, bu kez bilirkişi atağına geçildiği ortaya çıktı. Kendini hakim yerine koyan bilirkişi, SÖZCÜ’nün manşetlerine bakıp taraflı yorumlarıyla rapor hazırladı. Avukatlarımızın ulaştığı belgeye göre bilirkişinin atama ve yemini 30 Mayıs günü gerçekleşti. Ancak iddiaya göre bu belge UYAP’taki aylar süren teknik arızadan ötürü bilgi ağına yüklenemedi.

11bilir1