“Şehirlerin Sultanı”, “Sultanların Şehri” diye bilinen serhat ilimiz Edirne’de yeni projelerin heyecanı yaşanıyor. Üçüncü Kitap Fuarı nedeniyle geldiğimiz kentte belediyenin yeni projelerini öğrenirken CHP’li Başkan Recep Gürkan aynı çalışmanın belediyeler arasındaki fiyat farkını ortaya koydu; “Biz de şaşırıyor ve çözemiyoruz” dedi.

Saygı Öztürk’e konuşan CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan tesisin açılışını 1 ay içinde yapacaklarını söyledi. Saygı Öztürk’e konuşan CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan tesisin açılışını 1 ay içinde yapacaklarını söyledi.


“MUTLAKA İNCELENSİN”

Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan çöp arıtma, depolama tesisleri 10 milyon liraya mal edilirken, aynı tesisin Manisa’da 110 milyon liraya, Çorum’da 70 milyon liraya, Balıkesir’de 85 milyon liraya mal edildiğini belirten Belediye Başkanı Gürkan, aynı tesislerin bu kadar farklı fiyatlara mal olmasının mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

SİNAN’IN ESERLERİ

Gürkan, Kent Müzesi’nin açılmasından sonra üzerinde çalışılan yeni projeleri de SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:
Mimar Sinan’ın birbirinden değerli 375 eserinden 99’u bir kurul tarafından seçildi. Kentimizin Hıdır Baba bölgesine İstanbul’daki Miniatürk’e benzer ama ondan kaliteli bir biçimde Mimar Sinan’ın eserlerini 1/25 boyutlarında yaptıracağız. Hıdır Baba’ya yapılacak bu yapılarla örneğin Selimiye Camii’ni görürken onun önünde de gerçek Selimiye görülebilecek.
Kentimizin kadınlarını da unutmuyoruz. Önemli bir bulvarımıza 1965’te seçilen ilk kadın milletvekilimiz Türkan Seçkin’in adını verdik. İlk doktorlarımızdan Fatma Memik’in adını kadın merkezimize verdik. Ayrıca üç kadın merkezi açtık. Orada hizmetleri yaygınlaştırmak için yeni projeler üretiyoruz.

KENT PARK KURULUYOR

Bölgenin en büyük kent parkını kuruyoruz.
Edirne’mizin tarihi ve turistik yönleriyle bilinmesi, daha yaşanılır bir kent haline getirilmesi için yapmakta olduğumuz çalışmalarımızda bölgenin en büyük kent parkı da yer alıyor. 130 bin metrekarelik alanda kurmak istediğimiz kent parkta çocuk oyun alanları, yürüme yolları, lokantalar, kütüphane de bulunacak.

KİTAP FUARINA DEVAM

Edirnelileri yazarlarla tarihi ortamda buluşturma çabalarımızı da artırarak sürdüreceğiz. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kitap fuarımıza yazarların da, halkımızın da ilgisi yine büyük oldu.

Selimiye çevresi trafiğe kapatılacak


04selimiye20cm

Selimiye Camii’ni her yıl yüz binlerce vatandaşımız ziyaret ediyor. 1568 yılında Osmanlı Padişahı İkinci Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan bu cami 1575 yılında ibadete açılmıştı. Mimar Sinan’ın ‘ustalık eseri’ olarak bilinen Selimiye Camii’nin daha rahat ziyaret edilebilmesi için yeni bir proje hazırladık. Bu kapsamda, Selimiye çevresi araç trafiğine kapatılacak. Önündeki geniş alan farklı bir konsepte kavuşturulacak. Projesi tamamlandı, şimdi finans bulma arayışı içerisindeyiz.

SÖZCÜ’ye Atatürk portresi hediye ettiler


04ataturk20cm

Tarihi bir mekanda gerçekleşen kitap fuarında Edirneli kadınların sergilediği Atatürk portresi, SÖZCÜ’ye armağan edildi. Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk’le bir araya gelen kadınlar, “Atatürkçü gazete SÖZCÜ’yü birileri farklı bir yere oturtmak istiyor ama bunu başaramayacaklar” dedi.