Tezcan’ın gündeminde, SÖZCÜ’ye yönelik operasyon, gazetecilerin tutuklanması ve yargının durumu vardı. Tezcan, “Yargının bağımsızlığı adına kampanyalar başlatmışlar. Evet yargı bağımsız ama muhalefetten ve adaletten bağımsız, iktidara bağlı” dedi.

‘BUGÜNÜN KUMPASÇILARI’

Toplantıda, SÖZCÜ Gazetesi hakkında hazırlanan ‘bilirkişi raporu’nu gösteren Tezcan, “Suç üretmeye çalışma çabası içine girildi. Bu raporu hazırlayan kişi, bağımlı yargının ayarlı bilirkişisidir” dedi. Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilmez kişilerin bilirkişi olarak tayin edildiğini çok gördük. Bugün o bilirkişiler sanık durumuna düştüler. Bugünün kumpasçıları da yarın yargılanacaklar. Bu devran böyle gitmeyecek. Gazeteciliği suç sayma anlayışı devam ediyor.”

‘TAHLİYE BEKLİYORUZ’

Cumhuriyet Gazetesi davasını da hatırlatan Tezcan, şöyle dedi: “Gazeteciliğin suç sayılmasına bir başka örnek Cumhuriyet Gazetesi’nde yaşanıyor. Pazartesi günü duruşmaları var. O gün yargının cesaretle, ‘Ben yargının arkasında duracağım’ demesini bekliyoruz, tahliye bekliyoruz. Gazetecilerin tutuklu olmadığı bir Türkiye istiyoruz.”

Tezcan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün Adalet Kurultayı’na yönelik eleştirilerine de cevap verdi. CHP’li Bülent Tezcan, “Bir Danıştay Başkanı düşünün ki yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisini bir siyasi hasım gibi karşısına alıyor. Danıştay Başkanı’nın açıklaması dahi Türkiye’de yargının ibretlik bir örneğidir. Sayın Başkan’a bir çift sözümüz var. Cübbede iliklemek için ilik arayacağına ağzını kilitle” dedi. (İHA-DHA)