Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bahçeli, Berat Kandili mesajında ise "İlahi af ve bağışlanmanın sağanak halinde yağacağı kutlu bir geceye, manevi mükafatı yüksek bir kandil anına ulaştıran Rabbim’e hamd olsun" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="RTÜK'ten 'Derin Tarih' programına 70 bin TL ceza" desc="Yandaş TV Net kanalında yayınlanan “Derin Tarih” programında tarihçiler Yavuz Bahadıroğlu ile Mustafa Armağan’ın Atatürk'e yönelik çirkin sözlerine ceza geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/mustafa-armagan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/rtukten-derin-tarih-programina-70-bin-tl-ceza-1841975/"]

Bahçeli'nin resmi Twitter adresinden yaptığı paylaşımlar şöyle;

"İlahi af ve bağışlanmanın sağanak halinde yağacağı kutlu bir geceye, manevi mükafatı yüksek bir kandil anına ulaştıran Rabbim’e hamd olsun. Beratımızı dilediğimiz, beratımıza vesile olmasını dillendirdiğimiz bu rahmet dolu gecenin arınmamıza kaynak olmasını temenni ediyorum. Aziz milletimizin, Türk-İslam âleminin Berat Kandilini en halisane, en safiyane, en içten duygu ve hissiyatımla tebrik ediyorum. Allah kötülerden bizleri muhafaza buyursun. Allah görünür, görünmez kaza ve belalardan Türk milletini dünya durdukça esirgesin.Nefislerine esir,hırslarına yenik,egolarının eline düşmüş gafillerin beratı mümkün müdür? Elbette bunu yalnızca ve yegâne bilecek Allah’tır. Müslüman, elinden ve dilinden emin olunandır. Ve ne mutlu emin olanlaradır. Ya emin gibi görünüp zelil olanlara ne diyeceğiz?"

[old_news_related_template title="Binali Yıldırım'dan 'Atatürk'e hakaret' tepkisi" desc="Başbakan Binali Yıldırım'dan yandaş kanaldaki Atatürk skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, 'Hukuken yapılması gerekenler ne varsa bunlar yapılacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/binali880bayrakli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/binali-yildirimdan-ataturke-hakaret-tepkisi-1842001/"]

TVnet kanalında yayınlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk'e hakaret edilmesine ilişkinde açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Mesela Atatürk’e iftira atan, vicdani ve ahlaki sapkınlığını doyurmak için tarihi gerçekleri saptıran batılın uşaklarını nasıl göreceğiz? Atatürk Türk milletinin ortak değeri, kurucu kahramanı, rahmetle ve minnetle andığımız büyüğümüzdür. Namert ve nankörler bunu anlayamaz. Yerleşmiş aşağılık duygusu bulunanlar tarihi devamlı tahrip, hakikatlere de sürekli taarruz ederler. Çünkü onlar günahın ta kendileridir" dedi.