Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, geçtiğimiz ay görevinden istifa etmişti. Olaylı istifanın ardından boşalan koltuk için ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanmış ve yapılan seçimde AKP'nin adayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçilmişti. Kafaoğlu görevine başlar başlamaz çok konuşulacak bir icraata imza attı.

ASANSÖRÜ 'YÜKSELTTİ'


Kafaoğlu, koltuğuna oturur oturmaz belediye binasında, vatandaşların kullandığı ve 5. kata kadar çıkan asansörün, başkanlık makamının da bulunduğu 6. kata kadar çıkmasını sağladı. Başkan ardından belediyeye 'hayırlı olsun' ziyareti için gelenleri bu asansörle ağırlamaya başladı. Başkan Kafaoğlu'nun belediye bürokratlarına da "vatandaşın belediyeye hızlı ve kolay şekilde ulaşması için gereken adımların atılması" talimatını verdiği öğrenildi.

balikesir-ortaESKİ BAŞKANA MESAJ GİBİ KONUŞMA


Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda birinci haftasını dolduran Kafaoğlu, önceki gün kendisini ziyarete gelen esnafa ise selefi Ahmet Edip Uğur'un ismini vermeden seslendi.
Kafaoğlu ziyaretlerin birisinde yaptığı konuşmada "Ben halkın içinden gelen birisiyim. Görev yaptığım her yerde vatandaş önceliğim vardı. Altıeylül Belediyesi’nde de bu böyleydi, Büyükşehir Belediyesi’nde de değişmedi. Daha önce vatandaşlar başkanlık makamına asansör ile çıkamıyordu, 5. Katta inip başkana ulaşmakta güçlük çekiyorlardı. Şimdi öyle bir şey yok. Belediyeye giren her vatandaş rahatlıkla makamımıza kadar geliyor, çayını içiyor, sohbetini ediyor daha sonra ayrılıyor. Vatandaşı sevmeyen, vatandaş ile içiçe olmayan kimse siyaset yapamaz. Siyasetin malzemesi insandır. İnsanı seveceksiniz ki gücünüz artsın, enerjiniz yükselsin. Bizde böyle yapıyoruz. Görevi alır almaz vatandaşımızın bize rahat ve kolay ulaşabilmesi için ilk adımı attık, aradaki köprüyü ortadan kaldırdık” dediği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Ahmet Edip Uğur istifası sonrası ilk kez konuştu" desc="Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifasının ardından ilk kez Sözcü'ye konuştu. Uğur, Türkiye'nin gündemine oturan 'tehdit edilişi' için “O tehditler elbette ölüm düzeyinde değildi. Ama ayrıntı vermek istemiyorum. Yargıya gitmeyi de düşünmüyorum” dedi. AKP'den de istifa eden Uğur yeniden siyasete girme konusunda ise 'Şimdilik yeter diyorum ama yarın bir gün ne gösterir bilemeyiz” yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/ahmet-edip-ugur.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ahmet-edip-ugur-istifasi-sonrasi-ilk-kez-konustu-2072134/"]