CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP, paradan Atatürk'ün resmini çıkardı" sözlerine tepki gösterdi. Kadıköy'de düzenlenen 10 Kasım anma törenine katıldıktan sonra tweet atan Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"AKP Genel Başkanı Erdoğan'a 'Atatürkçülüğe Giriş' dersi verilmesi gerekiyor. Konuşuyor ama bilmiyor; yakın tarihten bi haber... Neden mi? Paraların üstüne İnönü'nün resminin basılması talimatını bizzat Atatürk vermiştir. 1926'da anayasaya konulan maddeye baksın Erdoğan... Mustafa Kemal, "Paranın üzerinde dönemin cumhuru reisinin resmî olur" maddesini anayasaya koydurdu. Atatürk ölünce İnönü Köşk'e çıktı.

Böylece Atatürk'ün anayasaya koydurduğu madde uyarınca, paraların üzerine İnönü'nün resmî basılmaya başlandı. Tabii bir de Londra'da basılan paraların yolda yağmalanması yüzünden tedavülden kaldırılmak zorunda kalan paralar var.Erdoğan bu anlattığımı öğrensin; bir ara o tarihi olayı da anlatırım. Erdoğan yakın tarihi öğrenmeden konuşursa; öğrenmeye çalıştığı Atatürkçülüğü eline yüzüne bulaştırır.

Atatürk, paranın üstünden kendi resminin kaldırılmasını bizzat istemiş ve "Devlet yolunda devam ediyor" mesajını verdirtmiştir. Atatürk, AKP'li Erdoğan gibi "Ben gidersem devlet yıkılır" dememiş, cumhuriyetin ilelebet var olacağı mesajını verdirtmiştir. Buralarda yenisiniz, merak etmeyin öğreneceksiniz... Öğrenmek istemeseniz bile; hayat öğretecek... Tıpkı bugünkü gibi...

ERDOĞAN'A 'FETÖ ETKİNLİĞİ İÇİN BASTIRILAN PARA' HATIRLATMASI


Öte yandan Yarkadaş attığı son tweette AKP hükümetinin, Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türkçe Olimpiyatları etkinliği için Darphane'den özel bastırdığı 1 TL'leri şu sözlerle hatırlattı: "Bu da Recep Tayyip Erdoğan döneminde basılan paralar... Unutmuşsa, kendisine hatırlatalım..."

yarkadas-1