Eski Bartın Boğaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 16 Temmuz'da İskenderun'dan Bartın'a dönerken kent girişinde gözaltına alınıp tutuklandı.

DARBENİN SIKIYÖNETİM KOMUTANIYDI!


Sıkıyönetim listesinde Bartın Sıkıyönetim Komutanı olarak ismi geçen Mehmet Erdemir hakkında, 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'Anayasayı ihlal' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'de bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Erdem, avukatı ve yakınları katıldı. Mahkemede ifade veren Erdemir, darbe girişimiyle ve FETÖ'cülerle hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

'KENDİME YAKIŞTIRAMIYORUM'


Darbe girişimini 'cunta kalkışması' olarak gördüğünü ve yakalandığında üzerinde bulunan 16 Temmuz tarihli takvim yaprağıyla ilgili konuşan Erdemir, şöyle dedi: "Sıkı yönetim listesi 81 ildeki askeri rütbeli komutanlara gönderilmiş resmi mesajdır. O akşam il emniyet müdürü ve milletvekili beni arayarak ne olduğunu bana sordular. Bende tatil dönüşü yolda olduğum için onlarla fazla konuşamadım. 15 Temmuz takvimini izinden dönerken yoldaki bir benzinlikten almıştım. Ayrıca o gece hiçbir şekilde emir vermedim. Benim Türk adaletine güvenim tamdır. FETÖ'cülerle ve darbecilerle hiç alakam olmadı. Böyle bir iddialarla yargılanmayı bir subay olarak kendime yakıştıramıyorum. Adalete güveniyorum. Ve beraatimi talep ediyorum."

Erdemir'i 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış ömür hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

(DHA)