Dün geldiği Erzincan'daki açılış ve temel atma törenlerine bugün de devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Kemaliye İlçesi'ni Elazığ Dutluca'ya bağlayan 44 kilometrelik yolu 22 kilometreye indirecek projenin temel atma törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte katıldı. Tören öncesi halka hitap eden Yıldırım, bölgenin kaderini değiştirecek önemli bir projenin temelini attıklarını söyledi. Yolda 2004 yılında yaşadığı bir anısını da anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle dedi:

[old_news_related_template title="Başbakan Yıldırım'dan enflasyon açıklaması" desc="Başbakan Binali Yıldırım enflasyon konusunda yaptığı açıklamada, 'Bugün açıklanan oran yüzde 11.9. Bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç.' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/resimid_4157851.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/basbakan-yildirimdan-enflasyon-aciklamasi-2075679/"]

"10, 20, 50 yıl sonra bu yollardan geçenler hepimizi rahmetle, iyilikle anacaklar. Bu yollarda çok ocaklar söndü, çok vatandaşlarımızı kaybettik. 2004 yılında bir gece Malatya'nın Arapgir ile Elazığ'ın Dutluca yolu üzerinden Kemaliye'ye gelirken gecenin yarısında bizi klarnet ekibi karşıladı. Aşağı indik buranın yöresel oyunlarını oynamaya başladılar. Ali abi kulakları çınlasın Ali Coşkun bizimle beraberdi o da onlarla başladı oynamaya. Ali abinin kulağına eğildim; 'sağa bakıyorum kayalık, sola bakıyorum kayalık, aşağıya bakıyorum uçurum, su. Burada insan ne yapacak? Ancak oyun oynar, başka ne yapsın' dedim. Allah sizden razı olsun buralara sahip oldunuz, vatana sahip oldunuz. Bu güzelliklere sahip oldunuz, buraları terketmediniz. Bizim görevimiz de bedeli ne olursa olsun buraları, bu dağları delmek, Fırat'ın üzerine köprüler kurarak bu yolları yapmaktır."

Uzunluğu 44 kilometre olanKemaliye-Dutluca yolunu 22 kilometeye düşürecek projenin 16.5 kilometresinin tünel ve köprülerden oluştuğunu anlatan Yıldırım, 7 tünel ve 2 köprü inşa edileceğini söyledi. Yıldırım, "Köprüler öyle bildiğimiz sıradan köprüler değil. Boğaz Köprüsü gibi köprü var. Askılı gerdanlık gibi" dedi.

 

AVUÇLARINI YALASINLAR

Türkiye'yi son 15 yılda 3 kat büyüttüklerini belirten Başbakan Yıldırım, yol, havaalanı, hastane, fabrikalarla memleketin başını alıp gittiğini söyledi. Vatandaşların desteğiyle hizmetlerin yapıldığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yolları, havaalanları, köprüleri, tünelleri yaptık. Yoları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Bakın yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, alçaklara geçit vermeyiz. Vatanın milletin birliği beraberliği kardeşliği için elimizde ne imkan varsa sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar, terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu milet asla ve asla ne FETÖ'cülere ne bölücülere ne de DEAŞ'çılara fırsat vermeyecektir."

[old_news_related_template title="Başbakan'dan son dakika TEOG açıklaması" desc="Başbakan Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek olan yeni sistem için '1-2 gün içinde Milli Eğitim Bakanımız açıklayacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/tt-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/basbakandan-teog-aciklamasi-yeni-sistem-1-2-gun-icinde-aciklanacak-2075943/"]

"KONUŞ BABAM KONUŞ"

Konuşmasında 1930 yılında Sivas'a öğretmen olarak atanan Ahmet Kutsi Tecer'in ulaşamadığı köy için yazdığı şiiri de okuyan Yıldırım, şunları söyledi:

"50 bin köyümüz var hepsine de gidiyoruz, hepsinin yolu, suyu var. Hepsinde de ocaklar tütüyor, vatandaşlarımız huzurla yaşıyor. Millete, memlekete hizmet bu. Boş lafa karnımız tok. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidardır Ak Parti. Muhalefet zavallı, ne yapsın ? Hiçbir şey yok konuşuyor. Konuş babam, konuş. Konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi. Arkadaşlar bizim onlara laf yetiştirecek zamanımız yok. Gece gündüz çalışacağız, daha çok hizmet yapacağız, daha fazla insanımızın yüzünü güldüreceğiz. Sizlerin ayağının taşa dokunmaması için her türlü hizmeti yapacağız. Çıkmışlar Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Türkiye'ye gelmeyin, güvenlik yok diyorlar. Kardeşim bir isan memleketini şikayet eder mi? Yazık, günah. Bu memleket hepimizin burada sevinçte de kederde de bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

PROJENİN BİTİŞ TARİHİ 29 EKİM 2019

Bölge insanının yıllardır bu yol projesini beklediğini ifade eden Yıldırım, tamamlanması konusunda da alanda toplananlarla pazarlık yaptı. Bir kişinin süreyi 1 yıl olarak belirtmesi üzerine Yıldırım, "Bir sene de olur mu? Bir ev yapıyorsunuz 1 senede bitiyor. Dağları dize getirecek, ırmakların üzerinden geçecekler? Nasıl olacak bir senede ? 29 Ekim 2019 tamamlanma tarihi. Cumhuriyet'in kuruluşunda burası bitiyor. Bak buradan ilan ediyorum ona göre çalışacaklar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasından sonra törene katılan bakan ve milletvekileriyle beraber projenin temelini attı. Yıldırım, buradan helikopterle baba ocağı Refahiye İlçesi'ne gitti.

[old_news_related_template title="'Başbakanın da başbakanı var'" desc="Başbakan Binali Yıldırım, 'Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temalı Sempozyum' unun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, kadınların toplum hayatındaki önemini vurgulayarak, 'Kadınlar sadece bir yerde çalışmıyor. İşinin de patronu. Evin de patronu. Vah halimize. Bakan olduğumda hep söylerdim, 'Bakan olabilirsin ama bakana da bir bakan var.' Başbakanın da başbakanı var. Tecrübeyle sabittir ki, bir yerde kadın, patronsa iş daha düzenli, tertipli ve sorunsuz oluyor. İnşallah kadınlarımız karar alma mekanizmalarında daha çok yer alacak. Daha çok yer aldıkça ülkemizin hedeflerine daha kararlı yürüyeceğiz. Küresel, bölgesel barış da daha kolay sağlanacak. Anne şefkati ile sorunlara yaklaşırsanız orada çözüm vardır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/880-15.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/basbakanin-da-basbakani-var-2074716/"]

BABA OCAĞINDAN SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, babaocağı Refahiye'de Eneryegaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yükekokulu ek binası temel atma törenine katıldı. Doğup, büyüdüğü acı ve tatlı hatıralarının bulunduğu havasını soluduğu, soğuk suyunu içtiği iklimi sert, insanı mert hökümetin güzel insanlarıyla beraber olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, 500 ev, 20 kamu kuruluşu ve 3 camiye doğalgaz geldiğini söyledi. Isınma devrinin artık değiştiğini kaydeden Yıldırım, "Çocukluğumuzu hatırlıyorum; o teneke sobalar yanar, bir tarafı tuç olur, bir tarafınız yanar bir tarafınız donar, ısınamazsınız. Elhamdülilah devir değişti" dedi.

Millete hizmeti 'İbadet' bildiklerini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, bugün hayırsever Özcan Halaç'ın ilçeye yaptıracağı meslek yüksek okulunun temelini atmak için biraraya geldiklerini ifade ede ederek, şöyle devam etti:

"Hayırseverimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnsan odur ki bıraka bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Allah'a şükür bir eser değil binlerce eserimiz memleketin her köşesinde yükseliyor. Ayrıca Enerya şirketimize de teşekkür ediyoruz. Üzümlü, Tercan'a doğalgazı verdikten sonra şimdi sıra Hökümette sağolsun varolsun. 15 yıldır aralıksız bugüzel ülkeye, bu güzel milete hizmet etme fırsatı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Unutmayalım biz bu yola çıkarken önümüzde liderimiz vardı. Miletin adamı, memleket sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la bu yola çıktık. Ne dedik? İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, insanı yaşat ki devlet yaşasın.' Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 15 yıl durmadık, yorulmadık, yılmadık. Ülkemizin kalkınması için gelişmesi için dogudan batıya kuzeyden güneye ülkeyi yollarla donattık. Hayatımın her anında ruhumda, zihnimde hissetiğim hökümete, doğduğum büyüdüğüm bu topraklara vefa borcumu ödemek için gece gündüz demeden çalışıyorum gayret ediyorum. Kendimizi Türkiye'nin refahına, Türkiye'nin huzuruna Türkiyenin mutluluğuna adamayı biz Refahiye'de öğrdendik. Bugün aldığımız bir kararla Refahiye'de çok büyük bir tabiat parkı yapmaya karar verdik. Artık yazın buraya gelenler rahatlıkla vakit geçirecekleri, yürüyüş, piknik ve etkinlik yapacaklar. Şu koca çayın etrafını da Refahiye'nin en güzel rekreasyon sosyal alanı haline getiriyoruz.

2002 yılında bankaları kapanmış, yazar kasaları havada uçuşan, bir gecede yarı yarıya fakirleşen ve iflas bayrağını çekmiş bir Türkiye devraldıklarını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"İşte o zor günlerde ümit olarak AK Parti çıktı. Ne dedik, yakın ışıkları Türkiye aydınlansın. Siz de o ışıkları yaktınız, 15 yıl geride kaldı. 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Sadece Erzincan'da 14 kilometrelik bölünmüş yol üzerine tamı tamına 330 kilometre daha bölünmüş yol yaptık. İşte hizmet bu. 6 bin kilometrelik Türkiye çapındaki bölünmüş yol miktarını tamı tamına 26 bin kilometreye yaklaştırdık. Hastaneler, okullar ve  tarım destekleri, savunma sanayindeki gelişmeler.. 15 yıl boyunca Türkiye büyüdü, miletimiz refahı daha da hissetmeye başladı. Ama işimiz burada bitmiyor. Daha yapacak çok işimiz var."

KOMANDO TABURU KURULACAK

Refahiye'ye 300 komandonun yer alacağı bir tabur kurulacağını ve bu taburun bölgede teröre göz açtırmayacacağını sözlerine ekleyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye yaptığımız hizmetleri saysak günler alır, bitmez. Duyanlar da zanneder ki sadece buralarda hizmet var. Açık söylüyorum Türkiye'nin her köşesinde 81 ilinde 970 ilçesinde 50 bin köyünün her karışında hizmetimiz, mührümüz var. 15 yıl boyunca gece-gündüz  demeden insanın yüzünü güldürmek geleceğe muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarmak için var gücümüzle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ama şunu da unutmayın 15 yıl boyunca hizmet ettik ama başımıza da gelmeyen iş kalmadı. Kumpaslar 17-25 Aralıklar, Anayasa krizleri ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimi. O gece alçaklar asker kılığına girmiş FETO teröristleri, tanklarla, toplarla, uçaklarla miletin üzerine bomba yağdırırken miletimizin her ferdi, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz, Cumhurbaşkanımızın davetiyle meydanlara indi. Meydanları alçaklara dar etti. Sizler de o gece meydandaydınız. Sizler de bu ülkeye, demokrasiye sahip çıktınız. Ay yıldızlı bayrağı indirmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Bu sevginiz hiç karşılıksız kalmadı, bundan sonra da asla kalmayacak. Her zaman yanınızda olmaya, hizmetinizde olmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız devam edecek."  DHA