Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'daki valiler toplantısında konuştu. Konuşmasının başında ABD ile yaşanan vize krizine değinen Başbakan "Mütekabiliyet esasıyla karşılık verdik. Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir.  Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA


"Ülkemiz ve milletimiz istikrarı bozmaya çalışan, e muhtıra, gezi olayları, 17-25 aralık darbe girişimi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle bir çok kez sindirilmeye çalışıldı" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülkemiz terör olayları nedeniyle hedef ülke konumuna getirildi. Terörle mücadelede olay sonrası operasyon yaklaşımını bırakıp, kesintisiz operasyon yöntemine geçerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Başka bir deyişle müdafaa anlayışıyla değil taarruz anlayışıyla terörle mücadeleye devam ediyoruz. Dağda terörist kovalıyor, şehirde hizmet tesislerini hizmete veriyoruz. Fabrikalarda artık kendi silahımızı, insanlı insansız hava araçlarımızı üretebiliyoruz. Son bir yılda toplam 42 bin 650 operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Bu faaliyette 298 bin polis, jandarma, asker, güvenlik korucusu aktif görev aldı. Şunu özellikle bilmenizi isterim ki, bu son iki yıl içerisinde terörle mücadelede muazzam bir uyum mevcuttur. Asker, polis, jandarma bütün birimler birbiriyle dayanışma halinde ve uyumlu bir şekilde bu mücadeleyi başarıyla devam ettirmektedir."

UYUŞTURUCU VE TERÖR BAĞLANTISI KONUSUNDA


Şehirde ve kırsalda PKK’ya karşı net bir saha hakimiyetinin tesis edildiğini belirten Başbakan "Bölücü terör örgütünün yollara mayın döşemesini engellemek amacıyla güvenli yollar projesini de başlatmış bulunuyoruz. Bu bağlamda toplamda 2 bin km’yi aşan yolu güvenlik yolları kapsamında ele aldık ve inşa ettik. uyuşturucu, kaçakçılık operasyonlarıyla da örgüte ağır darbe vurarak finans kaynaklarını, lojistik desteklerini önemli ölçüde kısıtladık. Uyuşturucu basit bir suç değildir. Toplumumuzu gençlerimizi yok etmek için sinsi bir plandır. Gençlerimizi hedef alan bu illetle ilgilenmek en önemli sorumluluklarınızdan biri olmaya devam etmelidir. DEAŞ’la da aynı mücadelemiz sürüyor. Özgürleştirdiğimiz bölgelere yerel halk Suriyeliler tekrar döndüler ve orada yerleştiler. Sadece bu sene başından itibaren 1000 DEAŞ mensubu tutuklandı" diye konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELE HAKKINDA


Hükümet olarak, FETÖ'ye 'göz açtırmadıklarını' belirten Yıldırım "Milletimizin inanç değerlerine, eğitim aşkına karşı istismar araçlarını geliştirerek kendine alan açan FETO mensupları bugün Allah’a şükür yargı karşısında hesabını veriyor. FETO operasyonları kapsamında bir çok zanlı tutuklandı, adalete teslim edildi. Eğitim kurumlarını asıl sahibi olan milletimize iade ettik. Örgütün gizli haberleşme ağlarını deşifre ettik. Büyük bir darbe vurduk. Biz bu kalkışma sonrası millete değil kendimize OHAL ilan ettiğini ifade ettik. Milletimiz rahat olsun, işine baksın, ticaretine baksın dedik. Bizim görevimiz bu mikrobu, virüsü devletin bütün kurumlarından temizlemektir. Ve bu arındırma sürecimiz devam ediyor.
Buradan size önemli bir tavsiye uyarıda bulunmak istiyorum. Dikkatli, titiz şekilde kılı kırk yararak işlem yapmanız büyük önem arz ediyor. Bizim değerlerimizde zulmetmek yoktur. Ne bir terör mensubunun devlet içinde barınmasına ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla rıza göstermemelisiniz. Vicdani muhakemenize güveniyoruz." dedi.

İDLİB HAREKATI


Suriye'nin İdlib kentinde yürütülen operasyona da değinen Başbakan "Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Astana’daki toplantıda, İdlib’deki gerginliği azaltma ve çatışmaların önüne geçme noktasında bir karar alındı. Bu kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerimiz İdlib’de bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bu çalışmaların amacı Suriye’de kalıcı barışın tesis edilmesi ve zulmün sona ermesi." diye konuştu.

KUZEY IRAK REFERANDUMUNA İLİŞKİN


Konuşmasında Kuzey Irak'taki referanduma da değinen Başbakan Yıldırım şunları söyledi "Bölgedeki bir diğer sıcak gelişme de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hukuk dışı referandumdur. Irak’taki bölgesel yönetimin anlamsız şekilde attığı bu adım, Irak’ın toprak bütünlüğünü bozmakta aynı zamanda da ulusal güvenliğimiz için bir tehlike oluşturmaktadır. Bu terör oluşumlarıyla kol kola girenler Irak’ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler. Biz bölgedeki farklı etnik gruplara ait insanların hukukunu geçmişte koruduğumuz gibi bundan sonra da korumaya özen göstereceğiz."

[old_news_related_template title="John Bass'ten giderayak flaş açıklamalar" desc="Haftasonu Ankara'dan ayrılacağını açıklayan John Bass 'ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz.' dedi. Bass, vize krizi konusunda ise 'Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9 buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu.' yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/john-bass-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-john-bassten-flas-aciklamalar-2044893/"]