Tarih 10 Ekim 2015… Yer Ankara Tren Garı önü… IŞİD’li canlı bomba pimi Barış Mitingi için toplananların arasında çekti. Kalleş saldırıda 109 can katledildi. Türkiye yasa boğuldu.

Tarih 19 Ekim 2015… 1 Kasım seçimleri için geri sayımın başladığı günler. Yer A Haber Stüdyoları… A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısı sonrasında AKP’nin oylarında yükselme trendi olduğunu açıkladı. Başbakan Davutoğlu, o dönem çok tartışılan şu sözleri sarf etti: “Anketler geliyor. Beyanname sonrası anket yaptık, Ankara’daki terör saldırısı sonrası kamuoyunun nabzını tutuyoruz. Oylarımızda bir yükseliş trendi var. Saldırıdan sonra da yüzde 43-44 bandına doğru da bir yükselme trendi devam ediyor bizim oylarımızda.”

Ve tarih 30 Mayıs 2017… Gazetemize düşman olduğu sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıkan Ömer Faruk Gerçek, SÖZCÜ’ye algı operasyonu dosyasına bilirkişi olarak atandı. Yerel gazete sahibi Gerçek, Türkiye’nin en çok satan muhalif gazetesinin manşetlerini tek tek taramaya başladı. Sübjektif ifadeler ve yasa dışı hükümlerle dolu 76 sayfalık bir rapor hazırladı. İşte Gerçek’in incelediği manşetlerden biri de SÖZCÜ’nün “Hainler vuruyor, AKP yükseliyor” manşetiydi. Bilirkişi o manşete baktı ve “Terörle siyasetin kanlı ilişkisi iması ile algı operasyonu” başlığıyla şu değerlendirmeyi yaptı: Delil ve bilgiden yoksun bir haberle tamamen kara propaganda yöntemleri kullanarak AK Parti ile terör örgütü arasında bağlantı kurmaya çalıştığı anlaşılıyor… Bu haber ayrıca terörizmin propagandası anlamına gelecek şekilde de değerlendirilmektedir…”

s1kupur111

Kısaca dönemin Başbakan Davutoğlu’nun sayısal verilere dökerek yayınladığı anket sonuçları siyasi değerlendirme olarak kabul edilirken, SÖZCÜ’nün manşeti ‘suç’ sayıldı.