İngiltere merkezli yayın organı BBC'nin Salı günü yayımladığı, Suriye'de IŞİD ve PKK'nın (PYD) kirli ortaklığına ilişkin özel haberi deyim yerindeyse gündeme bomba gibi düştü. Haberde; 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile terör örtüğü PKK/PYD'nin içerisinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiği ortaya konuldu. İşin daha kirli boyutu ise bu IŞİD'lilerin bir bölümünün Türkiye'ye girmesi oldu. Yani PKK ve ABD'nin işbirliği ile IŞİD'li teröristler, inlerinin merkezi olan Suriye'deki Rakka kentinden çıkarılarak Türkiye, Mısır gibi ülkelere gönderildiler.

dis-haberrTÜRK KAMUOYUNA İLK SÖZCÜ DUYURDU


BBC'nin, Türkiye'nin ulusal güvenliğini çok yakından ilgilendiren bu özel haberini ise Türk medyasında ilk olarak Sözcü duyurdu. BBC'nin internet sitesinde gece saatlerinde yayımlanan bu haber, sozcu.com.tr dış haberler servisin tarafından tercüme edilerek sabah saat 08:40'da Türk kamuyona duyuruldu. İğrenç planın deşifre edildiği haber, günboyunca da, 3 milyondan fazla günlük tekil kullanıcıya ulaşan sozcu.com.tr'nin manşetlerinde tutuldu.

basbasan-ortaBAŞBAKAN GRUP TOPLANTISINDA HABERİ ANLATTI


Başbakan Binali Yıldırım da söz konusu haberin yayımlandığı Salı günü partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu ve Sözcü'nün Türkçe'ye çevirdiği o habere atıfta bulundu.

Yıldırım, BBC'nin ortaya çıkardığı "IŞİD'lilerin ABD ve PKK ortaklığıyla bölgeden tahliye edilerek Türkiye'ye sokuldukları" haberini hatırlatarak "Neler olmuş neler... Rakka'da DEAŞ'lıları temizlemek yerine silahlarıyla Rakka'dan çıkmaları için destek olmuşlar. Silahlarıyla serbest bırakılan DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere dünyanın her tarafında yeni masumların katline sebep olacaklar. Bu mu stratejik ortaklık." diye tepki gösterdi. Başbakan'ın bu sözleri de canlı olarak sozcu.com.tr sayfalarında yer aldı.

Sözcü gazetesinin dünkü birinci sayfası... Sözcü gazetesinin dünkü birinci sayfası...


Sözcü gazetesi de 15 Kasım 2017 (dün) tarihli sayısında, bu habere birinci sayfasından yer verdi. "Rakka'da hainler el ele vermiş" başlığıyla birinci sayfadan verilen haber, 11. sayfadan da manşetten ve tüm detaylarıyla işlendi.

Gazetemizin dünkü sayısının 11. sayfası... Gazetemizin dünkü sayısının 11. sayfası...

SÖZCÜ'YE ALGI OPERASYONU İÇİN KULLANDILAR


Ancak Sözcü Gazetesi'ne çamur atmak için fırsat kollayan Türk basın tarihinin yüz karaları, çakma gazeteciler ise kendilerinin bile Başbakan konuşana kadar göremedikleri bu haber yüzünden yine Sözcü'ye saldırmaya başladılar.

Star gazetesinin internet sayfasında dünyayı sallayan haber ancak günün sonunda yani haber bayatladıktan sonra yer bulabildi. Star gazetesinin internet sayfasında dünyayı sallayan haber ancak günün sonunda yani haber bayatladıktan sonra yer bulabildi.

BALTAYI TAŞA VURDULAR! ÇÜNKÜ BBC'NİN HABERİ ONLARDA BİLE YOK!


Hükümet yanlısı yayın yaptıkları imajıyla hareket eden, ancak hangi odaklara hizmet ettikleri merak konusu olan, gerek yöneticilerinin köşe yazılarıyla gerekse sözde haberleri ile 'kripto' rüzgarı estiren çakma gazeteciler bu kez baltayı taşa vurdular.

SÖZCÜ VERDİ TÜM TÜRKİYE KONUŞTU KENDİLERİ ANCAK ERTESİ GÜN VERDİ


Bugün manşetinden Sözcü'ye saldıran Star isimli yayın organı, BBC'nin dünyayı sallayan haberini tam 24 saat boyunca görmezden geldiğini ise unuttu. Çünkü Sözcü başta olmak üzere birçok yayın organının BBC ile neredeyse eşzamanlı verdiği haber, Star'ın internet sitesinde ancak 14 Kasım'da geceyarısı, yani haber bayatladıktan sonra kullanılabildi.

Yani, "Sözcü BBC'nin Rakka haberine yer vermedi" diyen Star, adeta kendini tarif etti.  Satmayan gazeteleri ile akılları sıra algı çalışması yapmaya çalışan Star, kendilerini bile Sözcü'den okudukları haber üzerinden kurumumuza saldırmaya başladılar.

SİZİ ANLIYORUZ AMA SİZ, BİZİ ANLAYAMAZSINIZ


Düşüncesizce, ahlaksızca ve aptalca Sözcü'ye saldıran Star ve avanelerine sesleniyoruz. Öncelikle sizi muhatap alıp almamak konusunda uzun süre düşündük. Şimdilik bu yanıtı vermekle yetineceğiz...

Sözcü bir habere sadece ve sadece evrensel habercilik kuralları ile yaklaşır. Ve bu yüzden tüm gelişmeler ilk olarak hep Sözcü'de yer alır. Sözcü, sizin gibi talimatla haber yapmaz. Çünkü Sözcü'de çalışan herkes gazetecidir. Sizler gibi gazeteci görünümlü uzaktan kumandalı kalemler Sözcü'nün kapısından bile giremez.

KENDİ ÇALIŞANLARINIZA DÖNÜN BİR SORUN


Sizin kalemlerinizin bağımsız olmadığını tüm dünya gibi biz de biliyoruz. Sizden tek isteğimiz kendinizi daha fazla komik duruma düşürmeden önce, attığınız iftiraları iyi araştırmanız. Artık dakikasında yalanlanabilecek sözde algı çalışmalarınız gerçekten kendi çalışanlarınızı bile bıktırmış durumda... Lütfen attığınız bugünkü manşeti onu yazdırdığınız editörünüze, sayfa sekreterinize dönün bir sorun. Söz konusu haberi Türkçe kaynaklardan ilk nereden okumuşlar? Yazdırdığınız habere inanıyorlar mı? Vicdanları rahat mı? Basın tarihinin utanç tablosuna geçmekten mutlular mı?
Tekrar ediyoruz; Sözcü'de evrensel gazetecilik kuralları işler. Bir 'haber' sadece haber olduğu için sayfalarımızda yer alır.