Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu Habibe Oğuz, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında bulunduğu için getirilmedi. Oğuz’un avukatının katıldığı duruşmada müşteki olarak sanığın eşi İbrahim Oğuz dinlendi.

‘PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞTU’

Eşinden şikayetçi olmadığını belirten Oğuz, eşinin bebeğini öldürmesiyle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Olay sırasında işte olduğunu ifade eden Oğuz, “Bebeğimin öldüğünü kız kardeşimden öğrendim. Eşimin doğum yaptıktan sonra psikolojisi bozuldu. Hastanede 1 hafta tedavi gördü. Oğlum vefat etmeden önce  eşimin oğluma zarar verdiğini görmedim” dedi.

‘ÇOCUĞUNU BİZDEN KISKANIRDI’

Duruşmada tanıklar Bahar, Muhabbet ve Taybet Oğuz da dinlendi. Olay günü teyzesi olan Habibe’nin evlerine geldiğini belirten Bahar Oğuz, “Yanında çocuğu yoktu. Biz de ‘çocuk nerede, ona ne yaptın?’ diye sorduk. Önce çocuğun uyuduğunu söyledi, annem ‘çocuğu evde nasıl yalnız bırakırsın?’ deyince ağlamaya başladı. ‘Bebeğim ağlıyordu onu susturmak için ağzını kapattım. Sustu daha sonra odaya gittim, geldim bebeğim ölmüştü’ dedi.  Teyzemin bebeğinin olmasından sonra psikolojisi bozulmuştu, davranışları değişmişti. Hastanede tedavi oldu. Ancak ilaçlarını düzenli kullanmadı.  Teyzem, biz çocuğu kucağımıza aldığımızda bile çocuğu bizden kıskanırdı. Çocuğa zarar gelmesin diye sürekli bizi kontrol ederdi” dedi.

‘BEBEĞİNİ ÖZLEDİĞİNİ SÖYLÜYOR’

Muhabbet Oğuz da, teyzesinin bilerek bebeğini öldürmediğini söylerken Taybet Oğuz ise, olay günü kız kardeşi Habibe’nin evlerine geldiğini ifade ederek, “Bebeğinin nerede olduğunu sorduğumda, ‘bebeğim ağlıyordu onu susturmak için ağzını kapattım, sustu, mutfağa gidip geldiğimde ölmüş olduğunu fark ettim’ dedi. Doğumdan sonra kardeşimin psikolojisi bozulmuştu. Ben cezaevine ve hastaneye gittiğimde kardeşim bana bebeğinin nasıl olduğunu soruyor. Bebeğinin öldüğünün farkında değil, bebeğini özlediğini söylüyor” dedi.

‘İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ’

Habibe Oğuz’un avukatı Nazan Fulya Alisinanoğlu, müvekkilinin sürekli intihardan bahsettiğini, boynunda ip kesisi olduğunu belirterek hastaneden intihara teşebbüs edip etmediğinin sorulmasını istedi.  Müvekkilinin ayrıca, birkaç kez evden kaçıp intihara girişiminde bulunduğunu da belirterek, “Hiçbir anne çocuğunu bilerek öldürmez” dedi.

Mahkeme heyeti, Habibe Oğuz’un tutukluluğunun devamına karar verip hastanede gözlem altında bulunması nedeniyle bir sonraki celse savunmasının alınması ve cezai ehliyetine ilişkin raporun alınması için duruşmayı erteledi.