İstifa etmesine çok kısa bir süre kaldığı tahmin edilen Melih Gökçek'in yerine gelecek isim belli oldu mu? Bekir Yıldız kimdir? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine 28 Şubat döneminde düzenlediği Kudüs gecesiyle gündeme gelen Sincan eski belediye başkanı ve şuanki Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Bekir Yıldız'ın adı öne çıktı. Bekir Yıldız kimdir?

BEKİR YILDIZ KİMDİR?

Melih Gökçek’ten boşalacak koltuğa 28 Şubat döneminde, Sincan Belediye Başkanlığı yapan ve “Kudüs gecesi ile” gündeme gelen Bekir Yıldız’ın atanması bekleniyor, peki Bekir Yıldız kimdir? Wikipedi'deki biyografisine göre Bekir Yıldız İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri'de tamamladı.1962'de Bozatlıpaşa İlkokulunu, 1965'de Nazmi Toker Ortaokulunu bitirdi. Kayseri Lisesi'nden 1969 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Galatasaray İnşaat Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği (M.T.T.B.) Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 21 dalda faaliyet gösteren M.T.T.B. Spor Kulübü Başkanlığını yaptı. 6 branşta Türkiye çapında müsabakalara katılarak ödül aldı.

Bekir Yıldız, Sincan Belediye Başkanı olduğu dönemde tartışmalı icraatlara imza atmıştı.

Öğrencilik yıllarında sporun yanı sıra tiyatro, sinema ve fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'nde 'kontrol mühendisi' olarak görev yaptı. Bu süre içinde Türkiye'de meydana gelen depremleri inceleme imkanı buldu. Askerliğini İzmir Gaziemir'de Ulaştırma Teğmeni olarak 1978 yılında tamamladı. Askerlik dönüşü Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda görev aldı. Daha sonra müteahhit ve inşaat mühendisi olarak Kayseri ve ilçeleriyle birlikte Mersin, Antalya, Ankara ve İstanbul’da birçok yapıda görev aldı.

KUDÜS GECESİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

31 Aralık 1996 günü belediye başkanlığını yaptığı Sincan ilçesinde düzenlediği “Kudüs gecesi”nden dolayı görevinden alınan ve yargılanmasının ardından cezaevine konulan Bekir Yıldız, o dönem ilçede içki satışını ve yılbaşı için hindi satışlarını yasaklatmasıyla da gündeme gelmişti.

[old_news_related_template title="Melih Gökçek'in bugün istifası bekleniyor... Yerine ise bakın kim geliyor? Son dakika haberleri" desc="İstifa etmesine artık kesin gözüyle bakılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine 28 Şubat döneminde düzenlediği Kudüs gecesiyle gündeme gelen Sincan eski belediye başkanı ve şuanki Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Bekir Yıldız'ın adı öne çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/melih-gokcek-iha-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcekin-bugun-istifasi-bekleniyor-yerine-ise-bakin-kim-geliyor-son-dakika-haberleri-2052378/"]