Nefis muhasebesi yapacağımız Berat Kandili gecesi geldi. Tevbe ve ibadetle geçirelecek bu gecede, inanlar hatalarının telafisi için tevbe edecek ve af dileceyecek. Dünya gailelerinden zihinlerin uzakta tutulacağı bu gecede sevdiklerinizin tanıdıklarınızın Berat Kandilini kutlayabileceğiniz, mübarek kandil gecesini anabileceğiniz kandil mesajlarını ve kandilin önemine dair ayrıntıları sizler iziçin derledik. Haberimizin devamında kandil gecelerinin bizlere hangi mesajları verdiğini, kandil gecelerinde ne yapılması gerektiğini ve 10 Mayıs gününe denk gelen bu Berat Kandili gününde sevdiklerine atabileceğiniz en günzel kandil mesajlarını bulabileceksiniz...

KANDİL GECELERİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Kandil geceleri, hayata beyaz yeni bir sayfa açmaktır. Bu geceler, yüreklerimizin bir menfezidir. İlâhî rahmet, bir menfez bulup yüreklerimize düştüğünde; kararmış, katılaşmış, kılıflara bürünmüş kalplerde dönüşüm başlıyor, nefis Rabbiyle barışıyor, insan gerçek huzura ve doyuma ulaşıyor. Davranışlarımızda güzellikler, salih ameller ortaya çıkıyor.
Bütün bu güzellikler kandil gecelerinde yakılan bir tevbe kıvılcımıyla kendini gösteriyor. Tevbe küllî bir arınma, yıkanma sürecidir. Tevbe, Yüce Allah’ın tertemiz verdiği yürekleri, Ona salim bir şekilde arz etme çabasıdır. Bunun için yüreklerimizde şirk ve küfürden, cehalet ve kötü huylardan bir eser olmamalıdır. Günahtan arınmış bir yürekle huzura çıkmak en büyük tutkumuz olmalıdır. Zira Yüce Allah huzuruna temiz bir kalp ile çıkmamızı istemektedir. (Şuara, 89)
Ancak bu gecelerde yapılacak tevbe öncesi hazırlıklarımız da olmalıdır. Önce yediğimiz ve içtiğimizin arı duru helâl olup olmadığına bakmalı, hak ve hukukunu çiğnediğimiz gönüllerle barışmalıyız. Ardından Yüce Allah’ın ardına kadar kadar açık rahmet kapısının eşiğine varıp, yanık bir gönülle, mümkünse dualarımızı gözyaşlarıyla süsleyerek, zihnimizde tekrar günahlara dönme düşüncesi olmadan, bin bir nedamet içerisinde, dilde kalmayan yüreğe inen bir tevbe yapmalıyız. Zira Yüce Allah: “Allah tevbe edenleri, arınanları ve tertemiz olanları sever.” (Bakara, 222)
Böyle bir tevbe, Allah’ın af ve mağfiretini celp edecek, arınmış arı duru bir yürekle ertesi güne uyanmamıza sebep olacaktır.

[old_news_related_template title="Kandil simidi nasıl yapılır? Bugün Berat Kandili işte kandil simidi tarifi!" desc="Kandil simidi kandillerde gelenekselleşmiş lezzetlerin başında geliyor. Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi için hangi malzemeler gerekir? İşte kandil simidi tarifi ve kandil ile ilgili merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/kandil-simidi-tarifi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kandil-simidi-nasil-yapilir-bugun-berat-kandili-iste-kandil-simidi-tarifi-1841079/"]
10 MAYIS BERAT KANDİLİ MESAJLARI- Yükü sevgi özü saygı gücü barış süsü hoşgörü olan mübarek Berat kandilini kutlarım Allah’a emanet olun.- Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun…- Kalpler vardır ,sevgiyi yaşatmak için,İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mubarek günler vardır, Beraberce kutlamak için..

- Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

- ALLAH’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

- Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

- Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

- Kalpler vardır ,sevgiyi yaşatmak için,İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mubarek günler vardır, Beraberce kutlamak için..

- Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

[old_news_related_template title="En Güzel Berat kandili mesajları: Resimli kandil mesajları" desc="Berat Kandili şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece idrak edilir. Bu gecede Müslümanlar bol bol ibadet ederek Allah'tan af ve rızık dilerler. Biz de sizler için bu mübarek günde sevdiklerinize göndermeniz için Berat Kandili mesajları derledik. İşte en güzel Resimli kandil mesajları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/berat-kandili-mesajlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/en-guzel-berat-kandili-mesajlari-resimli-kandil-mesajlari-1840987/"]

BERAT KANDİLİNDE NASIL İBADET EDİLMELİ?

Berat Kandilinde nasıl ibadet edilmeli bu mübarek günde en çok merak edilen konulardan biri.. Berat Kandilinde Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istigfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalı, bilhassa ilim öğrenmeli. Peygamber efendimiz, “sallallahü aleyhi ve sellem” Berat Gecesi'nde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Büyük zatlar, Berat gecesinde şöyle de dua ederlerdi:
(Ya Rabbî, Kur’an-ı keriminde, “Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i mahfuz Onun katındadır” buyuruyorsun. Eğer benim ismim saidler [cennetlikler] defterinde ise, orada sabit kıl! İsmim şakiler [cehennemlikler] defterinde ise, ismimi oradan silip, saidler defterine yaz! Ey büyük Allah’ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sabit kıl, dininden döndürme, ayırma!)

[old_news_related_template title="Berat Kandili 2017: Berat Kandili bugün idrak ediliyor işte en güzel kandil mesajları!" desc="Kandil neden önemlidir? Berat Kandili neden kutlanır? Berat Kandili mesajları ve Berat kandili sözleri... Kandil geldi, vatandaşlar kandil mesajları aramalarını internet üzerinde yoğunlukla yapmaya başladı. Kandil mesajlarını aratan okurlarımız için en güzel kandil mesajlarını haberimizde topladık. Ramazan ayının habericisi olan bu gecede sevdiklerinizin kandilini kutlamak için gönderebileceğiniz kandil mesajları ve ayrınıtlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/kandil-mesajlari-resimli-yazili-kandil-simidi-tarifi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/berat-kandili-bugun-idrak-ediliyor-iste-en-guzel-kandil-mesajlari-2017-1841111/"]