Hakkında verilen tutuklama kararının ardından Halk TV canlı yayınına bağlanan Berberoğlu şöyle konuştu:

"Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberinden Can Dündar ve Erdem Gül 90 gün hapis yattı. Enis Berberoğlu müebbete mahkum oldu, cezası indirimli 25 yıla düşürüldü. Duruşma kaçırmadığı mahkemede tutuklandı. Sadece bir haber, hepsi bu...

Ben şu anda, tutuklama kararı verildiği için tamamen dünyadan yalıtılmış vaziyetteyim. Kendimle ilgili söyleyeceğim, bu olayın benim CHP milletvekili olmamla yakından alakası var. Bugün Can Dündar'ın söylediği 4 kişiden benim hedef seçilmem zaten buna bir işarettir.

Bin defa anlattık. Cumhuriyet gazetesinde çıkmadan önce başka bir gazetede 14 gün önce çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi bunu kabul ediyor, basan gazetenin genel yayın müdürü kabul edilyor, mahkeme kayıtlarına geçmiş... Artık bunun neresi sır? Yani dolayısıyla sır felan değil.

Kimsenin üzülmesini aşırı strese kapılıp , öfkeyle kalkıp zararla oturmasını istemiyorum. Yoldaşlarım, seçmenlerim otursunlar düşünsünler. Türkiye'yi bu ortamdan kurtarmak için ne yapacağı konusunda CHP'nin etrafında birleşsinler ve harekete geçsinler. Yani Türkiye'yi kurtaracak tek dinamik, tek güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir. O yüzden buradayım.

Diyelim ki ben milletvekili olmasaydım, parti üyesi olmasaydım, şimdi zaten gideceğim hapise, oradan siyaset yapacak halim yok... Bakın bunu bitaraf olarak söylüyorum, ne yapılacaksa düşünülüp öyle karar verilsin ve artık Türkiye bu karanlıktan uyansın."