Gökmen ve Mediha’nın tutukluluk hallerine ilişkin olarak avukatlar tarafından üst mahkemelere yapılan tüm itirazlar “Deliller toplanmadı” gerekçesiyle reddedildi.

m1

Gazetemizin sahibi Burak Akbay hakkında, 26 Mayıs 2017’de “ifade almaya yönelik yakalama” kararı çıkarıldı. Bu kararın en önemli delili olarak, 2 bilirkişinin MASAK incelemesiyle ilgili verdiği, “Haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen 29 şirketle bağlantılı” olduğuna ilişkin rapor gösterildi.

m2

SÖZCÜ operasyonundan 3 gün önce, aynı bilirkişiler savcılığın talebi üzerine hazırladıkları ek raporda Burak Akbay’ın ortağı olduğu firmaların, “haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen” firmalarla ilişkisinin “ticari faaliyetler ve uygulamalar kapsamında olduğu” bildirdi.

m3

MASAK raporundan SÖZCÜ’yü FETÖ ile ilişkilendirecek delili çıkaramayanlar, manşetlerimizi incelemeye aldı.

m4

Yayınlandığı dönemde soruşturma açılmayan manşetler, bugün kendini mahkeme yerine koyan bilirkişi eliyle ’suç’ olarak gösteriliyor.

m5

SÖZCÜ’nün haberleriyle siyasi iktidara ve devlete karşı halkı kışkırtma, terör üzerinden iç kargaşa çıkarmaya çalıştığı iftirası atılıyor.

m6