Kış aylarının gelmesiyle birlikte kar yağışı da etkili olmaya başladı. Yurdun çeşitli şehirlerinden kar tatili haberleri de gelmeye başladı. Öğrenciler yarın okullar tatil mi diye merak ediyor. Şu ana kadar 4 şehirde yarın okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. İşte kar tatili verilen iller...

DÜZCE

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce'de de etkisini gösterdi. Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 7 Aralık günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

AĞRI

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitime 1 gün ara verildi.  Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 7 Aralık 2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki ‘taşıma merkezi okullarımızda’ eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz” dedi.

KARS

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu Kars il genelinde yarın (perşembe) okulların bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı. Digor yolunda etkili olan yoğun kar nedeniyle bazı TIR sürücüleri yolda kaldı.

Kent genelinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken bazı yollarda ise sürücüler zor anlar yaşıyor. Digor yolu rampalar mevkii olarak bilinen noktada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok TIR yolda kaldı. Yolun trafiğe kapanmasıyla Digor-Kars karayolunda yaklaşık 1 saat ulaşım sağlanamadı. Ardından yoldaki bir TIR çekildi ve trafik tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Bazı sürücüler araçlarına zincir takarak ilerleyebildi, bazıları da tüm imkanları zorlamasına rağmen aracını hareket ettiremedi. Sürücülerden bazıları küreklerle lastiklerin altına kar altından toprak bulup dökmeye çalıştı, bazıları taktıkları zincirlerin de kırılmasıyla çaresizce beklemeye başladı. Yolda kalan TIR'ların yanından geçmeye çalışan bazı otomobiller de yolda kaldı.

Büyükbaş hayvan taşımacılığı yapan TIR sürücüsü Baytar Uluç, "Saat 7'den beri yoldayız. Greyder gelip burada çalışma yapıyor ama buraya tuzlama yapılması lazım. Burada tuzlama yapılırsa daha rahat çıkarız. Kendi imkanlarımızla çıkmaya çalışıyoruz, mecburen de yolu kapatıyoruz. Bizde toprak, taş atarak çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BOLU

Bolu kent merkezinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Ancak okullar tatil edilmedi. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Bolu Belediyesi ekipleri, şehir içi yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.