100 binin üzerinde üniversiteli gencin üyesi olduğu Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Genel Başkanlık görevini geçen mayıs ayında Cem Dikmen devralmıştı. Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi olan Dikmen, TGB olarak 26 Ekim’de Samsun’dan başlatacakları ve tarihi kongrelerin gerçekleştiği Amasya, Erzurum ile Sivas’ta devam edecek İstiklal Yürüyüşü’nü 29 Ekim günü Ankara Birinci Meclis önünde tüm halkla buluşturacaklarını söyledi. Dikmen, yaşadıkları baskıları, üniversite gençliğini ve yeni müfredatı anlattı.

BASKI YAPANLAR FETÖ’DEN TUTUKLU

- TGB’lilere baskılar devam ediyor mu?
TGB üyelerinin gözaltına alındığı, baskılar yediği dönemler geride kaldı. Bize o baskıları yapan kişiler ağırlıklı olarak FETÖ’cülerdi ve çoğu temizlendi. Mesela Pamukkale Üniversitesi’nin önceki Rektörü Hüseyin Bağcı, FETÖ’den tutuklandı. Ben onun döneminde 20’nin üzerinde soruşturma geçirdim, 6 ceza aldım. Bunların hepsini yargıya taşıdık iptal oldu. Bize baskı uygulayan polislerin, amirlerin birçoğu FETÖ’den açığa alındı.

ÇIKIŞ YOLUMUZ İSTİKLAL YOLU’DUR

- İstiklal Yürüyüşü başlatacaksınız. Geçen yıllardaki gibi bir engelleme var mı?
AKP’nin en büyük günahı cumhuriyet ve Atatürk’le bu kadar uğraşması. Diğer günahları da var ama her şeyden öte Cumhuriyet ve milli bayramlarla uğraşması. Yasaklamaya kalktılar, yüz binlerce insanla bu yasak delindi. Bugün artık engellemiyorlar. İstiklal Yürüyüşü’ne 26 Ekim’de Samsun’dan başlayacağız. Amasya, 27 Ekim Erzurum, 28 Ekim Sivas ve 29 Ekim Ankara. Bu yolu özelilkle seçtik. Bizi tüm sıkıntılardan kurtaracak tek politika bağımsızlık. İktidarları ABD’nin belirlediği devir bitti. 29 Ekim’de çıkış yolunun ‘İstiklal Yolu’ olduğunu göstermek istiyoruz.

KİNDAR NESİL YARATAMADILAR

- Yeni müfredatla ilgili iptal davası açtınız. Sonuç elde edilebilir mi?
AKP ne yapsa da 15 yıldır istediği gibi bir gençlik yaratamadı. Kendileri de itiraf ediyor başaramadığımız tek şey eğitim diye. Kindar ve dindar bir nesil de yaratamadılar. Onlar saldırdıkça Türk Milleti’nin içinde Atatürk sevgisi arttı. 29 Ekim’e, 19 Mayıs’a bağlılık arttı. İstedikleri kadar sistem değişsin bu milletin kalbinden Atatürk’ü ve vatan sevgisini silemeyecekler. Bu artık görüldü. Bu millet kendi vatanının çıkarları için birleşir.

En büyük haksızlık Gökmen ağabeye yapılıyor


- Üniversite gençliği apolitik mi oluyor?
Apolitikleştirmeye çalıştılar ama üniversite gençliği her zaman politikti. Türkiye ne zaman ihtiyaç duysa gençlik hep oradadır. TGB’nin oluşmasının ana nedeni de bu zaten. FETÖ’cüler PKK’lı gençleri destekliyordu. Çünkü biz onlar için tehdittik. 2011’de 29 Ekim öncesi okul girişinde Türk Bayrağı dağıtıyorduk. 1 ay uzaklaştırma cezası aldım. Aynı dönemde Ankara’da PKK paçavraları ve Apo posterleriyle okulda yürüşüyler yapılıyordu. FETÖ kadroları temizlendikçe bunlar aşıldı.

- Kurunun yanında yaş da yanıyor mu?
Açıkçası bizim üniversitelerde gördüğümüz akademisyen düzeyinde bir mağduriyet yok. FETÖ dışında DHKP-C’ye üye olan eğitimcilerin de atıldığı biliniyor. DHKP-C’nin bu ülkede neler yaptığını bilmeyen var mı? Meseleye vatanı bölmeye çalışanlar ya da birliğini, bütünlüğünü sağlamaya çalışanlar olarak bakmak gerek. Gökmen (Ulu) ağabey gibi gerçek vatansever ve Atatürkçülüğünden şüphe duymadığınız kişileri FETÖ’cü diye içeri tıkayarak değil de siyasetteki FETÖ’cülerle uğraşmaya başlandığı anda gerçek temizlik yapılacak. En büyük haksızlık Gökmen ağabeye yapılıyor. Biz onu Marmaris’te televizyonculuk yaptığı yıllardan bu yana tanıyoruz. Tüm TGB’lilerin Gökmen ağabeyidir.

Gökmen Ulu 150 gündür Silivri Cezaevi’nde... Gökmen Ulu 150 gündür Silivri Cezaevi’nde...


“GENÇLERİN EN BÜYÜK SORUNU GELECEKSİZLİK”

TGB’li gençlerle çalışmalarını sürdüren Cem Dikmen, “Gençliğin en büyük sorunu geleceksizlik. İdeallerini gerçekleştiremiyor, Türkiye’nin de önünü göremiyorlar” dedi.