Sıcak havanın rüzgarın etkisiyle biraz daha az hissedildiği günlerdeyiz. Rüzgar, hissedilen sıcaklığı azaltıyor. Sıcak mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde. Rüzgar ise kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice eseceği belirtiliyor. Dün şükürler olsun dedirten havanın bugün de aynı şekilde sürmesi ve sıcaklığın bunaltmaması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda ve İç Ege'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

09-08-2017-hava

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.