Nil SOYSAL

Kumpas olduğu ortaya çıkan Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle 1515 gün cezaevinde yatan ve en uzun tutuklu kalan asker olarak kayıtlara geçen CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, SÖZCÜ’ye algı operasyonunu kumpas davalarına benzetti. Çiçek, “Bu algı operasyonları da hiçbir sonuç vermeyecek, tıpkı kumpas davalarında olduğu gibi gerçekler ortaya çıkacak” dedi. Çağlayan Adliyesi’nde bugün görülecek olan ilk duruşma öncesinde SÖZCÜ’ye konuşan Çiçek, çok çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte o sözleri:

SÖZCÜ ÇAĞDAŞ BİR GAZETE

SÖZCÜ Gazetesi’ne yönelik algı operasyonunda esas mesele muhalif medyayı susturmak. Yoksa SÖZCÜ’nün FETÖ’yle uzaktan yakından bir ilişkisi olması mümkün değil. SÖZCÜ çağdaş değerleri savunan, aydınlık bir medya kuruluşu, öbürü ise gericiliği, irticayı, bir imama biatı savunan çağdışı bir zihniyet. İkisi yan yana bile gelemez.

AKBAY SEÇİLMİŞ BİR HEDEF

SÖZCÜ gibi bir gazeteyi kuran Burak Akbay’ın çağdaş, hukuktan yana ve Atatürkçü olduğunu herkes biliyor. İnanın bu kumpası kuranlar da çok iyi biliyorlar.

Ben bir kumpas mağduru olarak 4.5 yıl hapis yattım. O zaman bana sormuşlardı: “Genelkurmay’da 450 kurmay albay var. Niye Dursun Çiçek?” Ben de şunu demiştim: “Sevilen, sayılan, görüşlerine değer verilen bir albayı tutuklarsanız, “Dursun Çiçek’e bunu yapanlar, bize iki-üç mislini yapar” derler. İşte SÖZCÜ’nün sahibine bunu yaparsanız, hükümet karşıtı, gerçekleri yazan diğer muhalif medyayı da susturursunuz. Yani aslında Burak Akbay üzerinden amaçladıkları şey, en büyük korkuyu salmak. Dolayısıyla Burak Akbay seçilmiş bir hedeftir. Onun üzerinden bütün bağımsız, tarafsız medyayı korkutmak, sindirmek amaçlanıyor.

Kumpas davalarında bu tutmadı, şimdi de tutmayacak. Sonunda hep beraber hukuk ve adalete kavuşacağız. Başta hakim ve savcılar olmak üzere, buna alet olanlardan da, aynı kumpas davalarında olduğu gibi yargıda hesap soracağız.

SÜRECİN SONU YAKLAŞTI

Cumhuriyetçi, aydın, çağdaş insanları sırf korkutmak ve korkutarak sindirmek için yapılandırılan bu sürecin sonuna yaklaşıyoruz artık. Şimdi 7 Kasım’daki duruşma günü çok önemli. İnşallah o gün Gökmen’in ailesine ve sevdiklerine kavuştuğu gün olacak.

YARGIDAN ELİNİZİ ÇEKİN

Ben buradan siyasi iktidara da bir çağrı yapak istiyorum: Yargının üzerindeki siyasi baskıyı çekin. Geçmişte bizi mağdur ettiniz. Şimdi de FETÖ üzerinden yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Yargıçları vicdanlarıyla baş başa bırakın. Onlar da önlerindeki dosyaya göre adalet dağıtsınlar, gereğini yapsınlar.

100 BİNLERCE MAĞDUR VAR

BEN “FETÖ’cüleri yargılamayalım, hesap sormayalım” demiyorum. Tam tersine bu ana davada biz de müştekiyiz ve en ağır cezayı almaları için sonuna kadar canla başla mücadele ediyoruz ama masum olanları bırakalım.

Mağdurlar giderek çoğalıyor. Geçmişte bin kişiye yakın kumpas mağduru vardı. Şu anda 100 binden fazla FETÖ mağduru var. Genel Başkanımız; “Bir milyon FETÖ mağduru var” diyor. Ben de katılıyorum. Çünkü malına mülküne el konulmuş, geçimini sağlamaktan aciz bırakılmış insanlarla birlikte bu sayı 100 binleri çoktan aşmış vaziyette.

AKP ilk seçimde sandığa gömülecek


BUGÜN Türkiye’yi olağan yönetmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Olağan yönetecek güçleri olmadığı için 15 aydır Olağanüstü Hal’i uygulayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama millet artık bunları yemiyor. 2002’de olağanüstü şartlarda iktidara gelen AKP’yi, ilk seçimde bu millet sandığa gömecektir. Bundan hiç kuşkum yok. Millete gerçekleri anlatacağız. Millet de sandığa gidecek ve bunları nasıl iktidara getirdiyse, sandıktan da öyle götürecek. Yeni umut olan bir siyasi partiyi iktidara taşıyacak.

‘CHP’ye oy vermem’ diyen gitsin İYİ Parti’ye oy versin


Dursun Çiçek, Türkiye’de erken seçim ihtimali görmediğine değindi. 2019 seçimleri için de ilginç bir çağrıda bulunan Çiçek, “CHP’ye oy vermeyen seçmenler, gitsin İYİ Parti’ye oyunu versin” dedi ve şöyle konuştu:

VATANDAŞ DA FARKINDA...

FETÖ mağduru masum insanların sayısının artması, aslında iktidar partisini de sıkıntıya sokuyor. Çünkü bu iktidarın geçmişteki suçlardan hesap vermekten korkan, dini duyguları istismar eden samimiyetsiz bir iktidar olduğunu kabul edenler çoğalıyor.

HER KONUDA ÇUVALLADILAR

Oyların düşüşünü durdurmayı ve seçime yeni kişiler ve yeni umutlarla girmeyi planlıyorlar. Ama bu da tutmayacak. Çünkü o kadar delik deşik oldular ki; kumpas davalarından 15 Temmuz’a, ordudaki FETÖ’cülerden yargıdaki FETÖ’cülere ve siyasetteki ByLock’çuların ayıklanmasına kadar her konuda çuvalladılar.

04cicek20cm Arkadaşımız Nil Soysal’a konuşan Dursun Çiçek, “SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu tutmayacak. Adalete kavuşacağız” dedi.


Bugün CHP olarak bizim gündemimizin en birinci maddesi; sandığa gidip oy kullanan vatandaşlara Türkiye’de siyasetin ne yapıp, ne yapmadığını anlatmaktır.

İKTİDAR METAL YORGUNU

BU Cumhuriyet nasıl kuruldu? Hangi temeller üzerine oturtuldu? 15 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar, Cumhuriyet ilkelerine nasıl ihanet ediyor? Başta polis ve yargı olmak üzere Türkiye’nin temel kurumlarını nasıl çürüttü? Bundan kurtuluş ve nihai reçete nedir? Şu anda biz bunun mücadelesini veriyoruz. İlk seçimlere kadar da hem yerelde, hem genelde bu mücadelemiz devam edecek.

Biz isteriz ki, CHP tek başına iktidar olup, bu çürümüşlüğü ortadan kaldırıp, Cumhuriyetimizi tekrar medeni rotasına koysun. Ama çeşitli nedenlerle CHP’ye oy vermem diyen seçmenlere de şunu söylemek istiyorum. Buyurun Merkez Sağ’da yeni bir parti kuruldu. Başındaki lider de bir Cumhuriyet kadını. Oyunuzu bize veremiyorsanız, oraya verin. Hep birlikte ülkeyi bu yıpranmış, aldatılmış, kandırılmış metal yorgunu iktidardan seçimle kurtaralım.

KANDIRIYORLAR


Dursun Çiçek, AKP’deki istifalar için “Belediye başkanlarını istifaya zorlamak ve örgütleri değiştirmenin altında yatan maksat hem partinin oylarındaki düşüşü engellemek, hem de içlerindeki FETÖ’cüleri ayıklamak... Bunu aleni yapmıyorlar, milleti kandırıyorlar” ifadelerini kullandı.