Son yıllarda 'tarihi' tartışma konusu olan Kutlu Doğum Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz hafta son kararını vermiş, haftanın adı ve tarihi değiştirilmişti. Hz. Muhammed'in doğduğu hafta olarak anılan Kutlu Doğum etkinliklerinin artık diğer dini günler gibi hicri takvimine göre yapılması kararlaştırılmıştı. Değişikliğe göre; Kutlu Doğum Haftası bu yıl Kasım ayının son haftasında kutlanacak.

'FETÖ TEZGAHI BOZULDU'


Bu değişikliğe en çarpıcı yorum ise AKP'li Burhan Kuzu'dan geldi. Kararı twitter hesabından değerlendiren Kuzu "Kutlu Doğum artık Mevlit Kandili'nde kutlanacak. Yeni Diyanet İşleri Başkanı 23 yıllık FETÖ tezgahını bozdu. Çünkü Kutlu Doğum'un bugünkü hali bir FETÖ projesiydi" yorumunda bulundu.

[old_news_related_template title="Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın özgeçmişinde FETÖ 'detayı'" desc="Mehmet Görmez'in yerine Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğuna oturan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, FETÖ’nün en önemli platformlarından biri olan KADİP/Kültürlerarası Diyalog Platformu'nun yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Erbaş'ın ayrıca 15 Temmuz'un kilit ismi firari Adil Öksüz'ün doktora tezinde de 'imzasının bulunduğu' anlaşıldı. İşte çok tartışılacak o detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/adil-oksuz-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/diyanet-isleri-baskani-ali-erbasin-ozgecmisinde-feto-detayi-2014832/"]