Ankara Palas’ta gerçekleşen törende Ankara Barosu Çoksesli Korosu yanında zeybek ve tango gösterisi de gerçekleşti. Gecede konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Türkiye bölgemizde laik, demokratik Cumhuriyeti ilk olarak kuran ve bugüne kadar yaşatabilen tek ülkedir. Ülkemiz, son 15 yıldır kesintisiz olarak AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. 16 Nisan halk oylamasında hukuka aykırı bir anayasa değişikliği yapılmış, milletin temsilcisi milletvekilleri işlevsiz bırakılmıştır. Cumhuriyetçi güçler bu 15 yıllık baskı ve dayatma sürecinde büyük acılar çekmiş ama gelecek güzel günlere olan inançlarının sarsılmasına asla izin vermemiştir. Halkın bu kararlılığının siyasal bir karşılık bulması kaçınılmazdır. Bu gücün önünde başarması gereken üç önemli seçim var. Partili Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve yerel seçimler. Tek kişiye odaklı parti devleti rejimine son vermek mümkündür. Görevimiz geçmişimizden ders almak, geleceğin tam bağımsız Türkiye’sini kurmaktır” dedi.

emin-coalasan-2

40 YILLIK KATKININ KARŞILIĞI


Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ödüller Bilim, Basın, Sanat ve Edebiyat başlıklı kategorilerde verildi. Basın Ödülü Bekir Coşkun’a “Yaklaşık 40 yıldır sürdürmekte olduğu köşe yazarlığında doğaya, canlılara ve güncel konulara odaklı duygu dolu bilgilendirici yazılarıyla, sevgisini saygısını kazandığı kamuoyuna Atatürk'ü, onun ilkelerini ve Türk Devrimini de yılmadan, çekinmeden, cesaretle sütununda yansıttığı bilimsel inceliklerle süslenmiş kısa ama özlü tümceleriyle anlattığı için ve her kesime ulaşmayı başararak Türk ulusunun kan dökerek, can vererek, emperyalizme meydan okuyarak kavuştuğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya çapında kazanmış olduğu saygınlığın ancak ve sadece Atatürkçülükle korunup sürdürebileceğini her gün farklı bir canlılıkla köşesinde tekrarlamak suretiyle ulusal bilinçlenmeye yaptığı büyük katkılarından dolayı” verildi.

ÖDÜLÜ ÇÖLAŞAN ALDI


Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Coşkun’un ödülünü Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan aldı.

Bilim Ödülü Arnavutluk’ta, Çin Halk Cumhuriyeti’nde, Avustralya'da ve Güney Pasifik Ülkelerinde büyükelçi olarak Türkiye'yi başarıyla temsil eden Türk ulusuna yöneltilen haksız eleştirileri ve iftiraları bilimsel yönden sarsan Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde yurt içinde ve dışında yayınlanan yapıtları ve Atatürk üzerine en çok araştırma ve özgün yayınları yapmış tarihçi olarak Dr. Bilal Şimşir’e verildi.

Sanat Ödülü ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına emek veren, bu amaçla yurdun dört bucağında, çocuk ve her yaştaki gençlere, çok sesli korolar kurulması, onların etkin çalışması ve yaşatılmasına önderlik eden, ulusumuzun evrensel ve ulusal müzik kültürünün ve zevkinin gelişmesine, yüceltilmesine katkıda bulunan, Prof. Mustafa Apaydın’a verildi.

Edebiyat Ödülü ise yakın zamanda kaybettiğimiz Anadolu insanının sorunlarını, kara mizah yöntemi ile yansıtan, güldürürken düşündürmeyi amaçlayan üslubuyla tanıdığımız, yaşamı boyunca, Atatürk ve cumhuriyet sevgisi ile, Türk ulusuna ve gelecek güzel günlere olan inancını sürekli vurgulayan, 98'i çocuk kitabı olmak üzere, 154 kitap yazarak toplumun aydınlanmasına katkıda bulunan, Türk edebiyatının usta kalemi Muzaffer İzgü’ye verildi. Geceye Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yanında CHP milletvekilleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

tango-1

efe