İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü’nce yapılması planlanan  “Altunizade – Çamlıca Metro” projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan proje tanıtım dosyasının değerlendirme süreci tamamlandı. Yapılan inceleme sonucunda bugün metro hattı için “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararı alınarak askıya çıkarıldı. Nihai proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre maliyeti 425 milyon lira olan metro hattı  Üsküdar sınırları içerisinde Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Tepesi’nde 15 bin metrekarelik alanda, 37 bin 500 kişi kapasiteli olarak planlanan Çamlıca Camii’ne hizmet edecek.

metro-hatti-orta4 İSTASYON


3,48 KM uzunluğundaki metro hattında Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Cami 4 adet istasyon yer alacak. Altunizade istasyonu aç-kapa tekniği ile inşa edilecek ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı ile bağlantı noktası olacak.

CAMİNİN BATISINDA YER ALACAK


Güzergâh, Altunizade İstasyonu ile başlayarak Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri’nin yer aldığı Çamlıca Tepesi İstasyonu  yönünde ilerleyecek ve mevcut Üsküdar-Ümraniye Metro Hattının üzerinden devam edecek. Çamlıca Camii karayolu tünellerinin altından geçerek, caminin batısında yer alacak Çamlıca Cami İstasyonu ile son bulacak.

2 YILDA TAMAMLANACAK


Metro hattının Çamlıca Cami, Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri ve yoğun yerleşimli Ferah Mahallesi bölgesine, turizm ve ibadet amaçlı ulaşımı sağlaması planlanıyor. Projenin arazi hazırlık, inşaat, devreye alma ve test işlemlerinin 2 yıllık sürede tamamlanarak işletmeye alınması hedefleniyor.

[old_news_related_template title="Çamlıca Camii inşaatında yeni bir ilk" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'de temelleri atılan Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Camiye daha önce takılan dünyanın en büyük alem'inden sonra, Türkiye'de bir camide ilk olarak, iç mekanda ana kubbeyi tutan 4 kemer arasındaki 220 metrelik bir alana, 'Fetih Suresi' de yazılacak" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/camlica8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/camlica-camii-insaatinda-yeni-bir-ilk-2056804/"]