İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak alkollü içki üretenlere göz açtırmıyor. Çeşme’nin Ovacık Mahallesi’nde bulunan bir tesiste bandrolsüz kaçak alkollü içki üretildiği bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti.

Söz konusu tesiste yapılan aramalarda mahzen kısmında varillerin arkasına gizlenmiş yaklaşık 40 bin şişe kaçak şarap bulundu.
Jandarma kaçak içkilerin yaz boyunca eğlence merkezlerine satıldığını tespit etti.

Tesisin sahipleri A.G. ile H.G. gözaltına alınırken soruşturma başlatıldı.

10fabrika

2001 yılında Çeşme Bağcılık isimli şirketi kurarak şarapçılık işine giren ünlü spekülatörlerden H.G'nin Ovacık- Ballıdağ mevkiindeki tesisleri 2009 yılından bu yana yıkılmayı bekliyor.

2015 yılında Muhittin Dalgıç yönetimindeki Çeşme Belediyesi, şarap, meyve suyu ve zeytinyağı üretilen tesislerdeki ahşap kulübe, restoran ve tek katlı dükkanları yıkarak sembolik bir müdahale gerçekleştirmişti.

Asıl işlem yapılması gerekilen Türkiye'nin bağ ortasındaki tek fabrika binasına, 60 metre yüksekliğindeki kuleye ve yerin altında yüz binlerce şişenin saklanabildiği mahzenlere dokunulmadı. Çeşme Bağcılık, 8 yıldır yıkılması gündemde olan yasa dışı inşa edilmiş yapılarda faaliyetini sürdürüyor.